download

China vrea să “naționalizeze” drepturile omului

Tupeul Beijingului a atins cote alarmante. Într-un excelent articol despre diplomația perfidiei practicată de regimul chinez, sociologul italian Massimo Introvigne spune că noua armă secretă a Chinei nu este una de tip militar, ci una ideologică. Comuniștii chinezi insistă cu vehemență la ONU să fie schimbată semnificația noțiunii de „drepturilor omului”. După ce , în perfectă stare de impunitate, au nenorocit o planetă întreagă prin neglijența lor criminală, “scãpând” liber în peisaj un virus de laborator (cu consecințe sanitare, sociale și economice planetare), acum comuniștii chinezi își disimulează propriul lor imperialism criminal și expansionism militar în Asia sub masca eternei lupte împotriva “imperialismului occidental”. Pe scurt, pentru comuniștii chinezi drepturile omului ar fi fost inventate în Occident pentru a submina regimurile politice paradisiace din China și Rusia. Geloși pe eficiența și triumful economic al acestor satrapii orientale, în care oamenii sunt niște furnici fericite, occidentalii s-ar simți pasămite înspăimântați de concurența pe care le-o fac modelele de organizare politică ale chinezilor și rușilor. Recent ministrul chinez de externe s-a adresat Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Discursul său a fost o copie la indigou a unor fraze din distopia orowelliană expusă în romanul ”1984”. Șeful diplomației chineze a anunțat că Beijingul va redefini drepturile omului în versiune proprie. El a spus că, deși drepturile omului par să fie „universale”, dar modul în care aceste drepturi sunt interpretate nu poate fi unul universal pentru toată lume. Prin urmare, China va “naționaliza” noțiunea de drepturi ale omului în lumina intereselor ei.
Massimo Introvigne este autorul unor analize despre represiunile politice și religioase practicate de regimul comunist de la Beijing, printre care și “Cartea neagră a persecuțiilor religioase în China”.
https://bitterwinter.org/chinas-secret-weapon-changing-the-meaning-of-human-rights/?fbclid=IwAR0lcKmmDV0D-qF0WHSvA2gFRDGirdynT3Y1dr-XpM7XhNWsT3GMd5GMevA
Posted in Bogdan Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *