inchis

Închidere a magazinelor la ora 16.00!?

Aud că se discută, pentru Bucuresti, despre posibila închidere a magazinelor la ora 16.00!? Este adevărat!?
Dacă este adevărat, atunci este cea mai mare imbecilitate care se poate întâmpla!
În loc să se ia decizia ca magazinele sa fie deschise non-stop (!) sau măcar pana la ora 12.00 noaptea, în așa fel încât să se evite aglomerația, care este la mintea cocoșului că se va produce prin micșorarea dramatică a intervalului de timp în care se pot face cumpărături fizic, în loc să se descongestioneze astfel spațiile comerciale, magazinele alimentare, etc., se procedează exact invers!!!
Mai mult, cei care sunt la slujbă între 09.00 și 17. 00, nu vor mai putea merge, în acest caz, la cumpărături deloc.
Logica absurdului total, care pare că populează cu nesaț mințile anumitor decidenți autohtoni, atinge cote fantasmagorice.
Care o fi studiul de impact care a stat la baza unei asemenea, deocamdată, propuneri? Cum arată expunerea de motive care a stat la baza unei asemenea idei halucinante?
De altfel, nu am reușit să identific în ultimul an nici un fel de studiu de impact, care să fi stat la baza unor decizii similare, nici în alte țări ale UE sau SUA. Nici pe site-ul OMS nu am identificat vreun studiu în acest sens.
Am robusta impresie că deciziile de acest fel se iau peste tot, într-o covârșitoare măsură, „după ureche”, pe o spirală ascendentă a combinației fatale de prostie, panică, de lipsă de profesionalism și de bună credință.
Mimetismul decizional aberant, care ține să copieze fără discernământ decizii similare din alte țări, nu ține sub nici o formă loc de argument științific, sociologic, epidemiologic, care să justifice asemenea decizii heirupiste.
Suntem în plin Kafka…!
Posted in Daniel Uncu, Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *