lgbt2

Președintele Partidului Alternativa Dreapta Filiala Iași inițiază o petiție online pentru oprirea manifestărilor publice PRIDE în Iași

Cristian Cernescu, președintele Partidului Alternativa Dreapta Filiala Iași, a demarat o inițiativă online pentru a solicita oprirea manifestărilor publice PRIDE.

Cristian Cernescu, președintele Partidului Alternativa Dreapta Filiala Iași, a lansat o petiție online prin care solicită încetarea organizării și desfășurării manifestărilor publice PRIDE în Iași și în întreaga țară. Această inițiativă vine în contextul în care mișcarea LGBTQ+ câștigă tot mai multă vizibilitate în societatea românească, generând, în același timp, dezbateri aprinse și poziții contradictorii.

Petiția online, intitulată „Opriți manifestările publice PRIDE„, este disponibilă pe disponibilă pe pagina oficială a Partidului Alternativa Dreapta Iași și poate fi semnată de orice persoană interesată. Scopul principal al petiției este acela de a atrage atenția asupra percepției pe care mișcarea PRIDE o poate crea în rândul minorilor. În mesajul de lansare a petiției, Cristian Cernescu afirmă că, în opinia sa, manifestările PRIDE promovează un stil de viață contrar valorilor tradiționale și ar putea afecta tinerii.

Cristian Cernescu: Am aflat din media locală despre aceste manifestări organizate în spațiul public în perioada 3-11 iunie 2023 care vor culmina cu un marș pe traseul Universitatea „Al. I. Cuza” – Palatul Culturii și de aceea am considerat că trebuie să luăm atitudine. Iașul este considerat orașul cu cea mai tânără populație din țară iar astfel de manifestări ar putea influența pe viitor comportamentul tinerilor și în special al minorilor.

Cernescu subliniază că petiția nu are ca scop discriminarea sau limitarea drepturilor persoanelor LGBTQ+, ci doar a păstra în privat astfel de activități. El afirmă că libertatea de exprimare este importantă, însă aceasta trebuie să fie echilibrată cu respectul pentru valorile și tradițiile unei comunități.

Pe de altă parte, activiștii pentru drepturile LGBTQ+ și susținătorii manifestărilor PRIDE resping astfel de petiții, chiar legi care să protejeze minorii precum L161/2023 ori „Copilărie Fără Pornografie”, considerând-o o încercare de a limita drepturile și libertățile comunității lor. Ei susțin că evenimentele PRIDE reprezintă o oportunitate de a aduce în atenție problemele cu care se confruntă persoanele LGBTQ+ și de a promova toleranța și acceptarea în societate.

Deși inițiativele online de acest gen pot atrage atenția asupra anumitor subiecte și pot stârni dezbateri publice, decizia finală privind organizarea manifestărilor PRIDE aparține autorităților locale și ține cont de legislația în vigoare.

Petiția poate fi semnată accesând linkul și necesită o confirmare a semnăturii de pe adresa de e-mail a semnatarilor: https://www.petitieonline.com/solicitm_oprirea_manifestrilor_pride_din_dulcele_targ_al_ieilo

Sursa foto: topiasi.ro

Posted in Local.

One Comment

  1. Vrem normalizare, nu degenerare! Educația înseamnă să te raportezi la normalitate nu „anormalitatea” sa devină educație, așa cum vor unii degenerati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *