trumf-marsul pentru viata

Moment istoric: Președintele Donald J. Trump- discurs la „Marșul pentru viață”

A fost un moment istoric astăzi, deoarece Donald Trump a devenit primul președinte în exercițiu care a participat la Marșul pentru viață. Mai jos este difuzat evenimentul Casa Albă. Discursul s-a încheiat, așa că va trebui să treceți la marcajul -16: 00 pentru a auzi discursurile.

Evidențierile Președintelui:

Tinerii sunt inima mișcării și generația voastră este cea care o face o mișcare tânără și pro-viață.

Voi îmbrățișați mamele cu grijă și compasiune. Sunteți alimentați de rugăciune și motivați de o dragoste pură, dezinteresată.

Fiecare copil este un dar prețios și sacru de la Dumnezeu. Împreună trebuie să protejăm, prețuim și să apărăm demnitatea și sfințenia fiecărei vieți omenești. Copii nenăscuți nu au avut niciodată un apărător mai puternic în Casa Albă. După cum ne spune Biblia, fiecare persoană este făcută minunat.

Stânga lucrează pentru a șterge drepturile noastre date de Dumnezeu …stângiștii vin după mine pentru că lupt pentru tine. Împreună suntem o voce pentru cei fără de voce.

Aproape fiecare democrat/stângist de vârf susține avortul finanțat de contribuabili până la momentul nașterii. Copilul îl faci misiunea vieții tale de a răspândi harul lui Dumnezeu.

Mamele sunt eroi.

Forța, devotamentul și conducerea voastră este ceea ce este puterea națiunii noastre. Și din cauza voastră națiunea noastră a fost binecuvântată cu suflete umane care au schimbat direcția marii noastre națiuni.

Fiecare viață aduce dragoste în această lume.

Fiecare copil aduce bucurie unei familii.

Fiecare persoană merită protejată.

Fiecare suflet uman este divin.

Conform siteului oficial al Casei Albe, discursul Președintelui a fost:

trumpVă mulțumesc foarte mult. Mulțumesc, Jeanne [Mancini, de la March for Life, SUA – n.red.]. Este o profundă onoare să fiu primul președinte din istorie care participă la Marșul pentru viață. Suntem aici dintr-un motiv foarte simplu: ca să apărăm dreptul fiecărui copil, născut și nenăscut, să-și împlinească potențialul dat de Dumnezeu.

De 47 de ani încoace, americani din toate categoriile sociale străbat țara pentru a susține viața [la Marșul pentru viață – n.red.]. Iar astăzi, ca Președinte al Statelor Unite ale Americii, sunt mândru să vă fiu alături.

Vreau să le urez bun venit zecilor de mii de persoane – este o participare extraordinară – zeci de mii de studenți de liceu și colegiu care au venit cu autocare din toată țara pentru a fi aici, în Capitala Națiunii noastre. Și, ca să vă simțiți și mai bine, venind încoace am trecut pe lângă alte zeci de mii care nu au mai încăput aici. Dacă sunt unii care vor să le cedeze locul, se poate rezolva. Aveți niște oameni extraordinari aici. Mii și mii de oameni au vrut să intre. Este un eveniment deosebit de reușit. Tinerii sunt inima Marșului pentru Viață și generația voastră este cea care face din America o națiune pro-familie, pro-viață.

Mișcarea pentru viață este condusă de femei puternice, de lideri religioși minunați și de studenți curajoși, care continuă moștenirea strămoșilor, care au luptat pentru conștiință națională și drepturile cetățenilor noștri. Voi îmbrățișați mamele cu grijă și compasiune. Rugăciunea vă dă putere, iar iubirea curată, dezinteresată, vă motivează.

Le sunteți recunoscători – și le suntem și noi, căci sunt niște oameni incredibili – Alex Azar [Secretarul SUA pentru Sănătate, echivalentul ministrului sănătății la noi – n.red.] și lui Kellyanne Conway, [consilier prezidențial – n.red.]. Mulțumesc!

Le mulțumesc și senatorilor Mike Lee și James Lankford, care sunt și ei aici.  James, Mike – mersi mult, oameni buni! Și reprezentanților Steve Scalise; Chris Smith; Ralph Abraham; Warren Davidson; Bob Latta; John Joyce; Lloyd Smucker;  Brian Fitzpatrick; și Brad Wenstrup. Vă mulțumesc tuturor!

Și trebuie să spun – văd chiar acum – că avem mult mai mulți politicieni printre participanți. Dar, dacă nu vă supărați, nu îi voi mai prezenta pe toți.

Toți cei care suntem aici înțelegem un adevăr etern: Că fiecare copil este un dar prețios și sfânt de la Dumnezeu. Împreună, trebuie să protejăm și să prețuim demnitatea și valoarea sacră a fiecărei vieți umane.

Când vedem imaginea unui copil în pântece, surprindem măreția Creației lui Dumnezeu. Când ținem în brațe un nou-născut, înțelegem iubirea nemăsurată pe care fiecare copil o aduce în familie.

Când vedem un copil crescând, vedem splendoarea care iradiază din fiecare suflet uman. O viață schimbă lumea. Vă pot spune din experiența propriei familii. Ofer multă dragoste, multă-multă dragoste. Încă din prima mea zi în funcție am luat o măsură istorică pentru a sprijini familiile americane și a proteja copiii nenăscuți.

Chiar din prima săptămână în care am fost în funcție am reinstaurat Politica de la Mexico City [care le retrage finanțarea publică organizațiilor din străinătate care promovează avortul și furnizează servicii de avort la cerere – n.red.].

Am notificat Congresul că nu voi ratifica nicio lege care slăbește politicile pro-viață sau încurajează distrugerea vieții umane.

La Națiunile Unite, am spus răspicat că birocrații globali nu au dreptul să atace suveranitatea națiunilor care protejează viața nevinovată.

Copiii nenăscuți nu au avut niciodată un apărător mai puternic în Casa Albă. După cum ne spune Biblia, fiecare persoană este „o făptură… minunată”.

Am luat măsuri decisive pentru a proteja libertatea religioasă, care este foarte importantă. Libertatea religioasă este sub asediu în întreaga lume și, sincer, a fost foarte puternic atacată și în țara noastră. Voi vă confruntați cu aceasta mai mult decât oricine. Dar aceasta va înceta, deoarece protejăm medicii și personalul medical, profesorii și grupurile de caritate precum Little Sisters of the Poor [care fuseseră obligate să le deconteze angajaților servicii de contracepție și avort împotriva credinței la care organizația aderă – n.red.]Organizațiile religioase vor putea continua să ofere servicii de adopție [fără să se teamă că vor fi închise pentru că „discriminează” cuplurile homosexuale – n.red.].

Și, pentru a susține principiile din actul fondator al națiunii americane, am confirmat 187 de judecători federali care aplică principiile Constituției așa cum au fost ele scrise și doi judecători extraordinari la Curtea Supremă: Neil Gorsuch și Brett Kavanaugh.

Protejăm dreptul studenților pro-viață la liberă exprimare în campusurile universitare. Și, dacă universitățile doresc banii contribuabililor americani, atunci trebuie să protejeze dreptul acesta conferit de Primul amendament al Constituției Americane, care ne asigură că putem spune ce gândim. Dacă nu respectă acest drept, vor plăti amenzi foarte mari, pe care nu și-ar dori să le plătească.

Împreună, suntem vocea celor fără voce. Știți bine, ați văzut ce s-a întâmplat: în ceea ce privește avortul, membrii Partidului Democrat au îmbrățișat cele mai radicale și extreme poziții care s-au văzut în această în ultimii ani, în ultimele decenii și chiar secole putem spune.

Aproape toții liderii Partidului Democrat din Congres susțin acum finanțarea de către contribuabili a avortului până la momentul nașterii.

Anul trecut, legislatorii statului New York au ovaționat adoptarea legii care permite smulgerea copilașului din pântecele mamei până în ultima clipă înainte de naștere.

Am văzut și cazul guvernatorului democrat din statul Virginia. Iubim acest stat, dar ce se întâmplă acolo? Ce se petrece în Virginia? Guvernatorul a declarat că ar executa un copil după naștere [afirmând că susține o lege care ar permite avortarea copilului chiar și după ce femeia a intrat în travaliu, ceea ce ar conducea la nașterea unui copil viu – n.red.]. Vă amintiți.

Democrații din Senat au blocat până și legislația care ar acorda îngrijiri medicale bebelușilor care supraviețuiesc unui avort indus. De aceea, am apelat la Congres – la doi dintre senatorii noștri minunați care sunt aici, la mulți dintre congresmenii noștri, care sunt și ei aici – și i-am îndemnat să apere demnitatea vieții și să adopte legi care interzic avortul în stadii avansate ale sarcinii, când copilul din pântece poate simți durere.

Anul acesta, Marșul pentru viață sărbătorește 100 de ani de la introducerea celui de al 19-lea Amendament, care a consacrat în Constituție dreptul femeilor la vot. Un eveniment mare.

Astăzi, milioane de femei extraordinare din întreaga Americă își folosesc dreptul la vot pentru a apăra alte drepturi, printre care și dreptul la viață, consfințit în Declarația de Independență a SUA. Către toate femeile prezente astăzi aici: devotamentul și inițiativa voastră inspiră întreaga națiune și vreau să vă mulțumesc pentru aceasta.

Zecile de mii de americani adunați astăzi nu susțin doar viața, ci o fac cu mândrie și împreună, de aceea vreau să le mulțumesc tuturor.

Apărați viața zi de zi. Le oferiți adăpost, educație, locuri de muncă și îngrijiri medicale femeilor pe care le ajutați. Le găsiți familii iubitoare copiilor nevoiași. Organizați petreceri pentru mamele însărcinate. Vă trăiți viața cu misiunea de a contribui la răspândirea harului lui Dumnezeu în lume.

Vreau să le spun tuturor mămicilor care sunt astăzi aici: Vă celebrăm și declarăm că mamele sunt eroine. Este adevărat. Puterea, devotamentul și motivația voastră dau putere națiunii noastre. Și, datorită vouă, țara noastră a fost binecuvântată cu suflete uimitoare, care au schimbat cursul istoriei.

Nu putem ști ce vor realiza cetățenii noștri care încă nu s-au născut, ce vise vor avea, ce capodopere vor crea, ce descoperiri vor face. Dar știm un lucru: Fiecare viață aduce dragoste în această lume. Fiecare copil aduce bucurie unei familii. Fiecare persoană merită să fie protejată. Și, mai presus de toate, știm că fiecare suflet uman este divin și că fiecare viață umană – născută sau nenăscută – este făcută după chipul și asemănarea Atotputernicului Dumnezeu.

Împreună, vom apăra acest adevăr pe cuprinsul măreței noastre patrii. Le vom permite oamenilor să viseze liber. Și, cu speranță neclintită, primim toate binecuvântările care vin odată cu frumusețea, talentul, ambiția, noblețea și harul fiecărui copil american.

Vreau să vă mulțumesc. Acesta este un moment foarte special. Este minunat să vă reprezint. Vă iubesc pe toți și dați-mi voie să vă spun din toată inima: Vă mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Și Dumnezeu să binecuvânteze America. Vă mulțumesc tuturor! Mulțumesc.

Textul original:

THE PRESIDENT:  Well, thank you very much and thank you, Jeanne.  It is my profound honor to be the first President in history to attend the March for Life.  (Applause.)  We’re here for a very simple reason: to defend the right of every child, born and unborn, to fulfill their God-given potential.  (Applause.)

For 47 years, Americans of all backgrounds have traveled from across the country to stand for life.  And today, as President of the United States, I am truly proud to stand with you.  (Applause.)

I want to welcome tens of thousands — this is a tremendous turnout — tens of thousands of high school and college students who took long bus rides — (applause) — to be here in our nation’s capital.  And to make you feel even better, there are tens of thousands of people outside that we passed on the way in.  If anyone would like to give up their spot, we can work that out.  (Laughter.)  You have a tremendous group of people outside.  Thousands and thousands wanted to get in.  This is some great success.  (Applause.)  Young people are the heart of the March for Life, and it’s your generation that is making America the pro-family, pro-life nation.  (Applause.)

The life movement is led by strong women, amazing faith leaders, and brave students who carry on the legacy of pioneers before us who fought to raise the conscience of our nation and uphold the rights of our citizens.  You embrace mothers with care and compassion.  You are powered by prayer, and motivated by pure, unselfish love.

You’re grateful — and we are so grateful — these are incredible people — to be joined by Secretary Alex Azar and Kellyanne Conway.  (Applause.)  Thank you.

And thanks also to Senators Mike Lee and James Lankford, who are here.  James, Mike — thank you, fellas.  And Representatives Steve Scalise — (applause); Chris Smith — (applause); Ralph Abraham — (applause); Warren Davidson — (applause); Bob Latta — (applause); John Joyce — (applause); Lloyd Smucker — (applause);  Brian Fitzpatrick — (applause); and Brad Wenstrup.  (Applause.)  Thank you, all.  (Applause.)

And I have to say — and I look at it — I see it exactly — we have many, many more politicians in the audience.  But, if you don’t mind, I won’t introduce them all.  (Laughter.)

All of us here today understand an eternal truth: Every child is a precious and sacred gift from God.  (Applause.)  Together, we must protect, cherish, and defend the dignity and sanctity of every human life.  (Applause.)

When we see the image of a baby in the womb, we glimpse the majesty of God’s creation.  (Applause.)  When we hold a newborn in our arms, we know the endless love that each child brings to a family.  When we watch a child grow, we see the splendor that radiates from each human soul.  One life changes the world.  From my family — and I can tell you, I send love and I send great, great love.

And from the first day in office, I’ve taken a historic action to support America’s families and to protect the unborn.  (Applause.)  And during my first week in office, I reinstated and expanded the Mexico City Policy, and we issued a landmark pro-life rule to govern the use of Title X taxpayer funding.  (Applause.)

I notified Congress that I would veto any legislation that weakens pro-life policies or that encourages the destruction of human life.  (Applause.)

At the United Nations, I made clear that global bureaucrats have no business attacking the sovereignty of nations that protect innocent life.  (Applause.)

Unborn children have never had a stronger defender in the White House.  (Applause.)  And as the Bible tells us, each person is “wonderfully made.”  (Applause.)

We have taken decisive action to protect the religious liberty –- so important.  Religious liberty has been under attack all over the world, and, frankly, very strongly attacked in our nation.  You see it better than anyone.  But we are stopping it, and we’re taking care of doctors, nurses, teachers, and groups like the Little Sisters of the Poor.  (Applause.)  We are preserving faith-based adoption.  (Applause.)

And to uphold our founding documents, we have confirmed 187 federal judges — (applause) — who apply the Constitution as written, including two phenomenal Supreme Court Justices: Neil Gorsuch and Brett Kavanaugh.  (Applause.)

We are protecting pro-life students’ right to free speech on college campuses.  (Applause.)  And if universities want federal taxpayer dollars, then they must uphold your First Amendment right to speak your mind.  And if they don’t, they pay a very big financial penalty, which they will not be willing to pay.  (Applause.)

Sadly, the far-left is actively working to erase our God-given rights, shut down faith-based charities, ban religious believers from the public square, and silence Americans who believe in the sanctity of life.  They are coming after me because I am fighting for you and we are fighting for those who have no voice.  And we will win because we know how to win.  (Applause.)  We all know how to win.  We all know how to win.  You’ve been winning for a long time.  You’ve been winning for a long time.  (Applause.)

AUDIENCE: Four more years!  Four more years!  Four more years!

THE PRESIDENT:  Together, we are the voice for the voiceless.  When it comes to abortion, Democrats is a — and you know this, you’ve seen what’s happened — Democrats have embraced the most radical and extreme positions taken and seen in this country for years, and decades — and you can even say “for centuries.”

AUDIENCE:  Booo —

THE PRESIDENT:  Nearly every top Democrat in Congress now supports taxpayer-funded abortion, all the way up until the moment of birth.

AUDIENCE:  Booo —

THE PRESIDENT:  Last year, lawmakers in New York cheered with delight upon the passage of legislation that would allow a baby to be ripped from the mother’s womb right up until delivery.

AUDIENCE:  Booo —

THE PRESIDENT:  Then, we had the case of the Democrat governor in the state of Virginia — the Commonwealth of Virginia.

AUDIENCE:  Booo —

THE PRESIDENT:  And we love the Commonwealth of Virginia, but what is going on in Virginia?  What is going on?  The Governor stated that he would execute a baby after birth.  You remember that.

Senate Democrats even blocked legislation that would give medical care to babies who survive attempted abortions.  That’s why I’ve called on Congress — two of our great senators here, so many of our congressmen here — and called upon them to defend the dignity of life and to pass legislation prohibiting  late-term abortion of children who can feel pain in their mother’s womb.  (Applause.)

This year, the March for Life is celebrating the 100th anniversary of the 19th Amendment, which forever enshrined women’s rights to vote in the United States — (applause) — and given by the United States Constitution.  Such a big event.  (Applause.)

Today, millions of extraordinary women across America are using the power of their votes to fight for the right, and all of their rights, as given in the Declaration of Independence –- it’s the right to life. To all the women here today: Your devotion and your leadership uplifts our entire nation, and we thank you for that.

The tens of thousands of Americans gathered today not only stand for life — it’s really that they stand for it so proudly together, and I want to thank everybody for that.

You stand for life each and every day.  You provide housing, education, jobs, and medical care to the women that you serve.  You find loving families for children in need of a forever home.  You host baby showers for expecting moms.  You make –- you just make it your life’s mission to help spread God’s grace.

And to all of the moms here today: We celebrate you, and we declare that mothers are heroes.  (Applause.)  That’s true.  Your strength, devotion, and drive is what powers our nation. And, because of you, our country has been blessed with amazing souls who have changed the course of human history.

We cannot know what our citizens yet unborn will achieve, the dreams they will imagine, the masterpieces they will create, the discoveries they will make.  But we know this: Every life brings love into this world.  Every child brings joy to a family.  Every person is worth protecting.  (Applause.)  And above all, we know that every human soul is divine, and every human life –- born and unborn –- is made in the holy image of Almighty God. (Applause.)

Together, we will defend this truth all across our magnificent land.  We will set free the dreams of our people. And with determined hope, we look forward to all of the blessings that will come from the beauty, talent, purpose, nobility, and grace of every American child.

I want to thank you.  This is a very special moment.  It’s so great to represent you.  I love you all and –- (applause) — and I say with true passion:  Thank you. God bless you.  And God bless America.  Thank you all.  Thank you.  (Applause.)

END

 

 

 

Posted in Extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *