maxresdefault

Adrian Papahagi – despre fețele marxismului

Este umilitor, degradant și depersonalizant, necreștinește și neumanist să reduci un om la caricatură, adică la o singură trăsătură, fie aceasta economică, fizică, sexuală, rasială etc.
De fapt, înțelegerea lumii în marxism e caricaturală, depersonalizantă, masificantă. Marxistul nu vede persoane unice și irepetabile, ci categorii sau clase, obligatoriu antagonice (săraci-bogați, femei-bărbați, negri-albi etc.).
Împărțind lumea în clase și presupunând că trebuie să le elibereze pe unele de altele, marxismul are o acțiune dizolvantă în orice societate. Nu poate genera decât război civil, vrajbă, disoluție și tiranie.
O vedem în mișcările marxiste ANTIFA, BLM, LGBT etc. Membrii militanți se radicalizează, societatea este hărțuită permanent, se inventează zilnic crime și discriminări noi, drepturi și aspirații noi, în numele cărora este aruncată în aer întreaga societate, iar milioane de oameni cumsecade sunt terorizați și culpabilizați, reeducați și bulversați.
Nu e vorba despre drepturi și nedreptăți aici, ci despre revoluția permanentă, despre radicalism politic, despre ură de sine și față de societate. Nu te aliniezi cu binele susținând aceste revendicări dizolvante, tot mai radicale și mai absurde, ci pui mâna la distrugerea societății.
Prudența conservatoare și personalismul creștin, batjocorite de radicalii marxiști (experți ai caricaturii) nu sunt frâne „fasciste” și roade ale urii, ci rezistența firească a normalității și a sănătății mentale în fața acestui asalt permanent, care isterizează și erodează societatea.
Posted in Extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *