92131025_10214638152211540_7242898986728685568_o

Idioților utili ai Stângii nu ai cum anume să le demonstrezi ceva.

Idioților utili ai Stângii nu ai cum anume să le demonstrezi ceva.

Argumentul, dovada, cifrele, realitatea, faptele, raționamentul, analiza, sunt tot atâtea evidențe absolut și complet irelevante pentru ei. În fața cerbiciei atributului ideologic, ranforsat prin țanțoș atașament afectiv, nuditatea adevărului și apelul la contemplarea realității obiective fac tot atâtea parale în ochii stangistului cât o ceapă degerată.

În desfășurarea cotidiană a acestei aventuri publicistice, pe care mediul virtual mi-o facilitează de câțiva ani buni, am început să înțeleg din reacțiile zelotilor Stângii, că starea de infarct cerebral a opinentului marxist ține de zona Credinței nestrămutate în ideologie. Încep să realizez că nu există, la cei mai mulți dintre trompetistii marxiști, o conștiință ideologică asumată rațional, în sensul abordării și acumulării academice a noțiunilor, valorilor și principiilor, să zicem -, ci o afinitate irațională față de temele și discursul marxist ce izvorăște din credința într-o perpetuu iluzorie „minunată lume nouă”, vorba lui Huxley, niciodată demonstrată, niciodată întrupată, dar mereu anunțată și mereu promisă și, tocmai de aceea, mereu dorită.

Demersul epistemic, ca metodă a cunoașterii științifice, devine astfel o întreprindere profund inutilă. Originile, natura, scopurile, metodele și mijloacele cunoașterii se volatilizează instantaneu în fața monologului reinventat și mereu suficient al Credinței în fastitatea, infailibilitatea și necesitatea imuabilă a Stângii. Dovezile istorice ale eșecului recurent și ale falimentului economic atașat și ale tragismului genocidar, definitorii tuturor variatiunilor ideologiei marxiste pălesc halucinant în contrapondere cu prevalența suficientă a Credinței în clișeul ideologico-afectiv.

Idioților utili ai Stângii nu ai, așadar, cum anume și, pe cale de consecință, de ce să le demonstrezi ceva.

Pur și simplu.

Posted in Daniel Uncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *