US-President-Donald-Trump-displays-an-executive-order-imposing-fresh-sanctions-on-Iran-in-the-Oval-Office-of-the-White-House-in-Washington-US-on-24-June.-REUTERS

Cifre și fapte. Nu, propagandă și mitologie progresiste!

Iată ce scriam în ianuarie 2019:
Cifre și fapte. Nu, propagandă și mitologie progresiste!
Indiferent cât de antipatic și de abrupt și de egocentric și de lipsit de empatie și de criticat de stânga progresistă americană și europeană ar putea fi Președintele SUA, Donald Trump, cifrele din economia reală și realitățile diplomatice, sociale, militare și politice demonstrează că actualul președinte de la Casa Albă a pus America pe picioare. Iată câteva mostre ale performanțelor Administrației republicane:
1. Creșterea reală a produsului intern brut (PIB) a depășit 3% în ultimele patru trimestre ale anului 2018.
2. PIB-ul real a înregistrat o creștere anuală de 3,5% în trimestrul III 2018 și de 4,2% în al doilea trimestru al aceluiasi an.
3. Mai mult de 4,6 milioane de locuri de muncă au fost create, iar rata șomajului rămâne la 3,7%, cea mai mică rată din ultimii 50 de ani. Înainte de 2018, rata șomajului a scăzut sub 4% doar de cinci ori, incepand din 1970.
4. Optsprezece state au atins rate ale șomajului minim, record.
Rata șomajului pentru afro-americani în noiembrie 2018 a scăzut la 5,9%, ceea ce reprezintă cea mai mică rată înregistrată in ultimii ani.
5. În octombrie și noiembrie 2018 s-a înregistrat cel mai mare ritm de creștere a salariilor, pe an, în decurs de aproape un deceniu.
6. Ratele de saracie ale afroamericanilor si hispano-americanilor au atins un minim record de 21,2% și, respectiv, 18,3% în 2017 si 2018.
7. Au fost create 468.000 de locuri de muncă numai in industria manufacturieră in ultimii doi ani.
8. Peste 6 milioane de lucrători s-au bucurat de bonusuri și beneficii suplimentare, in timp ce mai mult de 100 de companii de utilități au implementat costuri mai mici pentru consumatori.
9. Mai mult de 185 de companii și asociații au semnat „Angajamentul fata de muncitorii americani”, promițând mai mult de 6,4 milioane de oportunități de formare profesionala, aflate in derulare. S-a promulgat o lege care a reautorizat Legea educatiei in domeniul carierelor tehnice – Carl D. Perkins, punand la dipsozitie fonduri de peste peste 1 miliard de dolari pentru programele de dezvoltare în carieră.
10. Rata șomajului femeilor a atins in 2018 cel scazut nivel din ultimii 65 de ani (!).
11. Administrația pentru Micile Afaceri a împrumutat aproximativ cu 500 de milioane de dolari mai mult întreprinderilor aflate în proprietatea femeilor, în 2017 față de 2016.
12. Administrația a contribuit la lansarea inițiativei „Finanțarea femeilor antreprenori”, care vizeaza punerea la dispozitie a 1 miliard de dolari pentru a sprijini femeile antreprenor.
13. Politicile de dereglementare si de „aerisire” a birocrației guvernamentale au produs economii bugetare de 33 miliarde de dolari. Numai în 2018, aceste eforturi au produs beneficii de 23 miliarde de dolari familiilor și proprietarilor de afaceri americani.
14. Casa Albă a anunțat retragerea Statelor Unite din Acordul privind clima de la Paris, care ar fi afectat economia Americii și ar fi costat SUA milioane de locuri de muncă.
15. Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru fluidizarea procesului de autorizare a proiectelor de infrastructură cu scopul de a reduce timpul de aprobare de la 10 ani (!?) la numai 2 ani.
16. China comunistă a fost trasă la răspundere pentru practicile comerciale neloiale, cum ar fi furtul de proprietate intelectuală, prin impunerea de către SUA de taxe de peste 250 de miliarde de dolari pe bunuri chinezești.
17. În 2017, Statele Unite au devenit, pentru prima dată în ultimii 60 de ani, exportatoare de gaze naturale (!), iar exporturile americane de cărbune au crescut cu peste 60% în același an.
Mă opresc deoacamdată aici. Despre programele sociale puse în practică, despre politica migrationistă, despre demantelarea parțială a dezastruosului program de sănătate ObamaCare și despre politica externă a Administrației Trump, voi reveni cât de curând cu alte date.
Traducere și adaptare de Dan Uncu, după „Washington Examiner” – „MAGA list: 205 ‘historic results’ help Trump make case for 2020 re-election” by Paul Bedard / December 31, 2018 05:34 AM
––––––––
Alte surse aleatoare: USAGov; United States Census Bureau census.gov; United States Bureau of Labor Statistics (BLS) bls.gov; United States National Center for Education Statistics (NCES), nces.ed.gov; United States Energy Information Administration (EIA),eia.doe.gov; United States National Agricultural Statistics Service (NASS), nass.usda.gov; United States Bureau of Justice Statistics (BJS), ojp.usdoj.gov/bjs; United States Bureau of Economic Analysis (BEA), bea.gov;
United States National Center for Health Statistics (NCHS)
******
În plus, față de materialul publicat de mine anul trecut și care este absolut actual, Adiminstratia Trump a atacat și multe alte chestiuni extrem de delicate…
1. În domeniul Regimului armelor și munițiilor, Administrația Trump a demarat un amplu program de amendare a legislației existente în speță, care are în vedere înregistrarea mult mai restrictiva de arme, proceduri de verificare mult mai laborioase a trectului/mediului/relatiei cu legea penala/antecedentelor psihologice ale celor care cumpara arme, restrangerea drepturilor de transport în afara casei a armelor dar si introducerea unei tehnologii „inteligente a amprentarii pistolului”. Compromisuri rezonabile in cadrul unei dezbateri extrem de compmlicate, dependente de un mediu cultural, istoric, cutumiar si legal care este greu de analizat si de inteles din perspectiva europeana. Cum spuneam, problema controlului armelor este una extrem de veche iar administrațiile americane s-au confruntat de fiecare dată cu ea.
2. Despre retragerea SUA din Acordul de la Paris și efectele… inexistente ale acesteia în speța climei Terrei este de citit amica – urmatoarea analiză pe care nu o vom găsi, evident, în mainstream media :
Între timp, 32.000 de oameni de știință s-au pronunțat împotriva isteriei ideologizate a Stângii, legate de realitatea, motivele și efectele încălzirii globale.
Al Gore afirma acum câțiva ani, că orice om de știință care nu este de acord cu el despre încălzirea globală este un escroc. Ia să vedem ce aflăm din cartea lui Lawrence Solomon – „The Deniers: The World Renowned Scientists Who Stood Up Against Global Warming Hysteria, Political Persecution, and Fraud, And those who are too fearful to do so”, apropos de escroci…
1. Dr. Edward Wegman – fostul președinte al Comitetului pentru statistici aplicate și teoretice al Academiei Naționale de Științe – demolează graficul „hockey stick”, care a lansat panica încălzirii globale.
2. Dr. David Bromwich – presedintele Comisiei Internationale pentru Meteorologie Polara – spune ca „este greu sa vezi un semnal de incalzire globala de pe continentul Antarcticii chiar acum”.
3. Profesorul Paul Reiter, șef al Dept. pentru studiul insectelor și al bolilor infecțioase de la Institutul Pasteur, spune că „niciun om de știință major, care nu are nicio dovada în acest domeniu”, care sa accepte afirmația lui Al Gore, că încălzirea globală răspândește bolile transmise de țânțari.
4. Prof. Hendrik Tennekes – director de cercetare, Institutul Meteorologic Royal Netherlands – afirmă că „nu există un cadru teoretic solid pentru studiile privind predictibilitatea climei”, folosit pentru prognozele privind încălzirea globală.
5. Dr. Christopher Landsea – fost presedintele al Societatii Meteorologice Americane pentru Meteorologie tropicala si Cicloane tropicale – spune ca „nu exista studii stiintifice cunoscute care arata o legatura fizica concludenta intre incalzirea globala si frecventa si intensitatea observata a uraganului”.
6. Dr. Antonino Zichichi – unul dintre cei mai importanți fizicieni din lume, fos președinte al Societății Fizice Europene, care a descoperit antimateria nucleară – numește modele de încălzire globală „incoerente și invalide”.
7. Dr. Zbigniew Jaworowski – expert renumit pe vechile miezuri de gheata folosite in cercetarea climatica – spune ca ONU „si-a bazat ipoteza de incalzire globala pe ipoteze arbitrare si ca aceste ipoteze, acum e clar”, sunt false”.
8. Prof. Tom V. Segalstad, șeful Muzeului Geologic de la Universitatea din Oslo, spune că „cei mai importanți geologi” știu că punctele de vedere ale Organizației Națiunilor Unite „referitor la procesele climaterice ale Pământului sunt improbabile”.
9. Dr. Syun-Ichi Akasofu – director fondator al Centrului Internațional de Cercetare Arctic, numit de două ori unul dintre „cei mai citati cercetători”, spune că „încălzirea Arcticii în ultima jumătate a secolului trecut se datorează schimbărilor naturale” (nu, activitatii oamenilor, adica – n.n.)
10. Dr. Claude Allegre, membru al Academiei Naționale de Științe din S.U.A. și al Academiei Franceze de Științe, a fost printre primii care au semnalat pericolul încălzirii globale. Pozitia domniei sale in acest moment? Iat-o: „Cauza acestei schimbări climatice este necunoscută”.
11. Dr. Richard Lindzen, profesor de meteorologie la M.I.T., membru al Comitetului Național al Consiliului de Cercetare al Științelor Atmosferei și al Climatului, declară că alarmiștii încălzirii globale „ftrambiteaza nenumărate catastrofe care nu s-ar putea întâmpla nici chiar dacă modelele predictive ar fi fost corecte”.
12. Dr. Habibullo Abdussamatov, șeful laboratorului de cercetare spațială al Observatorului Pulkovo al Academiei de Științe din Rusia și al proiectului astrometriei Stației Spațiale Internaționale, spune că „opinia comună că activitatea industrială a omului este un factor decisiv în încălzirea globală a apărut dintr-o interpretare greșită dintre cauză și efect. „
13. Dr. Richard Tol – cercetător principal la Institutul pentru Studii de Mediu la Vrije Universiteit și profesor adjunct la Centrul pentru Studiul Integrat al Dimensiunilor Umane ale Schimbărilor Globale la Universitatea Carnegie Mellon, consideră cel mai „influent” raport de încălzire globală din toate timpurile ca fiind „absurd … alarmist și incompetent”.
14. Dr. Sami Solanki – director și membru științific la Institutul Max Planck pentru Cercetarea sistemelor solare din Germania, susține că schimbările în activitatea soarelui și nu activitatea umană, pot fi cauza principală a încălzirii globale: „Soarele a fost la nivelul cel mai ridicat al activitatii sale în ultimii 60 de ani și poate afecta acum temperaturile globale „.
Dan Uncu
Posted in Daniel Uncu, Extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *