Cenzura din social media comparabila cu cenzura din perioada comunistă

Premierul polonez compară cenzura din social media cu cenzura din perioada comunistă!
„Libertatea rezultată din lipsa de reglementare a internetului are o serie de efecte pozitive. Dar există și efecte negative: treptat, internetul a devenit dominat de mari corporații multinaționale care sunt mai bogate decât multe țări. Aceste corporații au început să trateze activitatea oamenilor pe internet doar ca o sursă de profit și o modalitate de a-și consolida dominația globală. Ei aderă la corectitudinea politică într-un mod pe care îl consideră potrivit. Și se luptă cu cei care se opun”, a scris premierul Poloniei pe Twitter, cu numai câteva zile în urmă.
Mai mult, acesta a anunțat că guvernul polonez pregătește un pachet legislativ care să interzică Facebook, Twitter, Instragram și altor platforme tip social-media să cenzureze postări, în afara cazurilor în care postările ar încălca legile statului.
Mateusz Morawiecki a comparat indirect activitatea corporatiilor care opereaza platformele de socializare si care iau decizii de eliminare a conturilor nealiniate la ideologia corectă politic, cu experiența Poloniei din perioada comunistă.
„Cenzura libertății de exprimare, care este domeniul regimurilor totalitare și autoritare, revine acum sub forma unui nou mecanism comercial pentru combaterea celor care gândesc diferit”, a conchis șeful executivului de la Varșovia.
Posted in Daniel Uncu, Extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *