america

Amen and Awomen

Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang… Sunt, inca, sub efectul stupefactiei, al perplexitatii si al unui acces de ras nervos… Recunosc!
Asadar, am fost martorul virtual naucit al unei intamplari produse in Congresul SUA, cu ocazia deschiderii sesiunii parlamentare a legislativului american. Protagonistul este congresmanul Partidului Democrat, Emanuel Cleaver, care la finalul unui discurs impregnat de conotatii religioase altoite corect politic (!), in loc sa pronunte obisnuitul „Amin!”/”Amen!” – in limba engleza, a spus spre stupoarea tuturor… „Amen and Awomen” , intr-un efort egalitarist intre barbati (men/A-men) si femei (women/A-women), exersat inclusiv, asadar, in formula de inchidere a unui discurs-rugaciune!
Imbecilismul eclatant al personajului care a folosit asemenea cuvinte este demn de Cartea Recordurilor Idioate. Viorcia Dancila se poate simti razbunata, carevasazica…! Formula „Amen!”/”Amin” nu se refera si nu s-a referit vreodata la gen (!!!) – barbat/ barbati/femeie/femei; men/women; A-men/A-women.
Noaptea mintii! Nu imi revin, efectiv!
Cuvantul „Amin/Amen” este folosit in textele religioase si in practica Bisericii Crestine ca o formula de incheiere a rugaciunilor, insemnand… „Adevarat!/ Asa sa fie!”. Nu are, nu a avut si nici nu va avea vreodata vreo legatura de vreun fel cu barbatii, cu femeile, cu genurile, cu sexul! Originea acestei expresii isi are originile tot in limba ebraica, unde este un derivat de la verbul „aman”, care inseamna… „a fi ferm”, „a avea credinta”!
Tovarasul marxist cultural democrat american pur sange si membru al Congresului SUA, Emanuel Cleavar, a gasit de cuviinta in tembelismul sau spumos sa se dea in stamba egalitarismului corect politic, nereusind altceva decat sa isi demonstreze idiotenia profunda si servila opulenta ideologica…!
Inca nu mi-am revenit! Sincer
Daniel Uncu
Posted in Daniel Uncu, Extern.

One Comment

  1. Personajul in cauza este pastor metodist – deci, teoretic, are cunostiinte teologice si ar trebui sa stie ca nu poate mixa crestinismul cu marxism-leninismul. Dar face bine carierei politice – fost primar in Kansas City, acum membru al Camerei Reprezentantilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *