Big-Tech-Censors

Adrian Papahagi: Cenzura Facebook

O revoltătoare cenzură mi-a interzis să public pe pagina personală de Facebook timp de o lună, pentru „crime” nespecificate, fără posibilitate de apel. În acel răstimp, m-am putut exprima doar aici.
Facebook a crescut și prosperă fiindcă oameni ca mine produc zilnic un conținut original; eu țin, gratis, o rubrică de opinii.
Peste 33.000 de oameni îmi urmăresc pagina personală, deci ei consumă Facebook și datorită conținutului generat gratis de mine. Cu alte cuvinte, eu îmbogățesc Facebook, iar Facebook mă cenzurează. Am hrănit un monstru care poate oricând suprima vocea perfect decentă a unui intelectual relevant.
Vă semnalez din nou, cu imensă tristețe și îngrijorare, teribila ofensivă a eternului terorism intelectual stângist împotriva libertății de expresie a celor care nu sunt agreați de ideologia „progresistă”.
Nu voi renunța niciodată la libertatea de a spune și de a scrie ce cred. Atâta am. Nu am averi, afilieri politice sau oculte, nu am nicio funcție în stat și nici măcar în universitatea unde predau. Nu îmi doresc nici faimă, nici averi, nici putere.
Voi apăra mereu Adevărul lui Hristos, bunătatea tradiției națiunii noastre, valorile civilizației occidentale, cultura înaltă.
Denunț oribila, abuziva, jignitoarea cenzură la care sunt supus și le spun atâta delatorilor și cenzorilor: înterzicându-mi să mă exprim, vă erodați bezmetic, inconștient propria libertate de expresie, credință și gândire. Azi băgați pumnul în gură unui intelectual capabil să articuleze pertinent și convingător adevăruri incomode pentru terorismul intelectual și poliția gândirii – mâine se vor găsi indivizi scelerați care vă vor închide și vouă gura. Cine azi e căpitan al revoluției anticulturale, mâine va fi linșat ca deviaționist. Cenzorii de azi vor cădea victimă ghilotinei gândirii pe care au mânuit-o chiar ei.
Apărați libertatea de expresie, protejați conștiințele libere (nu sunt prea multe), acceptați opiniile contrare, chiar dacă sunt vexante! O lume în care megafoanele zbiară un singur slogan, în care politica și corporațiile impun o gândire unică nu aduce progresul, ci un sinistru regres înspre dictatură, teroare și absurd.
Posted in Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *