PROGRESISM

Adrian Papahagi: „Progresism”? De fapt regresism.

Înspre ce? Înspre un panteism ideologizat, în care cei care nu mai cred în Dumnezeu cred în orice (stat, știință, natură, extratereștri, destin, chakre) sau înspre nihilism deprimant și sinucigaș. Înspre un păgânism care divinizează natura (zeița pământ, orice animal), doar pentru a aboli natura umană (de pildă, diferența esențială bărbat/femeie). De la spiritualitate la animalitate.
„Liberalism”? De fapt iliberalism.
Sprijinit de media agresivă, de CNCD, de deformatorii de opinie stângiști, de mediul academic tot mai stângizat. Intimidare, etichetare, amendare a oricui nu crede în virtuțile regresismului. Stigmatizarea oricărui creștin conservator ca hater, homofob, islamofob, antisemit, fascist, sexist, rasist…
Adevăratul progres al umanității a fost generat de credința în Dumnezeu și în Iisus Hristos: așa s-a născut ideea egalei demnități a tuturor oamenilor, a libertății responsabile, a sacralității vieții.
Sigur, a luat mult timp ca aceste idei să devină drepturi ale omului; când acest lucru s-a întâmplat, oamenii au uitat cauza, ocupați să celebreze efectul. Mai rău chiar, au eliminat cauza, sperând că efectele vor subzista (comunismul și nazismul au demonstrat contrariul).
Adevărații progresiști suntem noi, cei care încă mai apărăm progresul moral și spiritual iudeo-creștin și ne opunem recăderii în păgânism și animalitate, sau căderii în nihilism autodistructiv.
Adevărații liberali suntem noi, care ne spunem părerea, dar nu cerem să se închidă gura celor care au alte păreri.
Posted in Doctrină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *