Prostie cu premeditare pesedistă sau doar prostie?

Am impresia că asistăm la o luptă absurdă și plină de ridicol, centrată pe intransigente infantile în ceea ce privește înțelegerea stării de fapt actuale, stare care este speculata copios de către PSD&Co și acoliții lui, ALDE și UDMR, cot la cot cu mass media aservite și CCR!
Am impresia că, pe această speculație insalubra moral și legal, unii ajung să nu mai înțeleagă care este, de fapt, adevărul.
Pentru orice observator atent, nesedus de vocalizele opoziției, reamintesc faptul că întreaga tevatura insinuant… libertariana (sic!) este instrumentata de aceiași pușcăriași și puscariabili, de aceiași gropari ai statului de drept și ai democrației, de aceiași simpatizanți ai statului interlop, grupați în trinomul amintit – cu rare excepții individuale, care confirmă copios regula -, care au atacat din toate părțile în mod constant statul de drept și amărâta noastră democrație și tot asta fac în continuare.
Dacă ne mai aducem bine aminte, acest conglomerat seuristoid, organizat infracțional în format de partid și de stat, a fost cât pe ce să încarcereze definitiv România, dacă – ne place sau nu – nu ar fi ieșit  în stradă câteva milioane de români indignați, în chiar primul an de guvernare de după ultimele alegeri. Remember? Hope so…
Iar unii imberbi analitic au pretenția purista, să susțină că această gașcă perpetuu toxică pentru români, poate fi luată în serios, poate fi acceptată la masa polemicii cordiale și în casa spiritului instituțional democratic și la bara pledoariei pro-lege. Asemenea opinenti confuzi ajung să relativizeze și să cautioneze astfel jaful, mineriadele, corupția generalizată, atacul asupra Justiției, ipocrizia discursului fornaitor și grețos pro-lege, instrumentate de dezonorata grupare politicianista. Trist!
La subiect, acum…
Am fost printre primii – alături de alți câțiva analiști și politicieni lucizi – care au scos la iveală neconcordantele, manipulările și minciunile legate de această stare pandemică, a cărei gravitate a fost hiperbolizata și întreținută. Gravitatea stării de manipulare publică a situației de dincolo de problema epidemiologica aduce atingere drepturilor și libertăților noastre. Grav! Periculos! Am scris constant despre aceste pericole. Atât referitor la situația internă , cât și la cea internațională .
Dacă este să discutăm, însă, la noi, fie și numai despre ultimele decizii ale CCR în ceea ce privește exercițiul normativ guvernamental și prezidențial, mi se pare de domeniul evidenței că judecătorii proPSD ai Curții, în frunte cu tov. Dorneanu, au produs o nepermisa în vreun fel cantitate de decizii penibile,  politicianiste și, într-un final, execrabile, în domeniul exercițiului juridic constituțional. Iar PSD a luat aer, evident, în pieptu-i buhait de povești de adormit copiii, despre adevăr, libertate și dreptate – valori pe care le sfidează cu obstinație. Argumentele minorității morale, lucide, etice și profesioniste din CCR demonstrează toxicul concubinaj.
Da, PNL a făcut multe nefacute în această perioadă! Un partid, care din perspectiva-mi conservatoare este demn de dispreț. O spun fără vreo plăcere subiectivă.
Dar lansarea într-o retorică analitică necruțător intransigenta – meritată, până la urmă – care să facă, direct și indirect, jocul politic inițiat, via CCR, de către cel mai toxic partid din România, este perfect infantilă și total neproductiva și denotă  o certa neînțelegere a realităților politice actuale!
Căci, este ca și cum acești exegeti parati ai unei etici nicomahice de crâșmă, ar susține că între cei care l-au urmărit, prins și împușcat pe Pablo Escobar – oameni ai legii care au facut , cu siguranță, greșeli și, uneori, abuzuri în desfășurarea acelei goane epice, de ani de zile, după cel mai căutat și periculos traficant de droguri din lume – și Escobar&Co însuși, care a scos la iveală, împreună cu avocații lui, din când în când, unele derapaje legale și etice ale autorităților, ar trebui să ne exersam intransigentele fulminante doar în legătură cu… acțiunile autorităților, uitând sau trecând în planul secund genocidul alb, produs de activitatea acelui criminal psihopat…
Dacă nu ar fi tragică o asemenea abordare, aș putea chiar să rad copios…!
Iar lucrurile devin deja de domeniul absurdului – ca să fiu elegant – în cazul nostru, relativ la PSD și Asociații, atunci când acești opinenti revoltați fără o cauză fasta, ignoră cu bună știință argumentele constituționale irefutabile ale minorității judecătorilor Curții, judecători care nu au achiesat, evident, la interesele politicianiste ale PSD, săvârșite prin majoritatea descalificata a judecătorilor CCR.
Reamintesc aici faptul că Livia Stanciu și Simina Tănăsescu au demonstrat juridic faptul că decretul de instituire a stării de urgență, semnat de Klaus Iohannis și desființat apoi de majoritatea pesedista din CCR, poate fi verificat doar de către … instanțele de judecată (!), în ce priveste temeinicia sau oportunitatea emiterii acestuia si nicidecum de către Parlament (!) sau de catre Curtea Constituțională!
Documentul este public și poate fi găsit și analizat pe site-ul Curții Constituționale.
Mai mult de atât, aceeași opinie separată demonstrează cum CCR persevereaza în inadecvare  argumentativa!
Citez: “Opinia majoritară se contrazice singură atunci când afirmă că și acest decret al Președintelui României are o ‘valoare constituțională’, care amintește de ‘raporturile de drept constituțional pur’ din decizia nr. 358/2018, doar pentru a-și putea extinde ultra vires (dincolo de puteri – n.red.), propria competență.
În cauza Kovesi vs. România (cererea nr.3594/19), însă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că limitarea liberului acces la justiție al reclamantei a rezultat din decizia nr. 358/2018 prin care jurisdicția constituțională a afirmat că instanțele de contencios administrativ pot verifica doar legalitatea formală (!) a decretelor emise de Președintele României (a se vedea în special paragrafele 153-157 din hotărârea CEDO în cauza Kovesi v. România, 5 mai 2020).
În prezenta decizie (nr.152/2020, adică, cea referitoare la decretarea stării de urgență – n.n.) Curtea Constituțională merge mai departe și afirmă că instanțele de contencios administrativ nu pot verifică nici legalitatea formală a acestor acte administrative cu caracter normativ de vreme ce ele vor fi supuse controlului politic al Parlamentului și controlului jurisdictional al Curții Constituționale, ceea ce… practica relevantă a instanțelor judecătorești, confirmată recent și de jurisdicții internaționale, precum CEDO, infirmă (!!! -s.n.)”.
Poate înțeleg și tuterii conștienți dar, mai ales, cei inconștienți ai PSD&Co…!
Posted in Daniel Uncu, Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *