aba

Forţa Moldova merge pe calea dreaptă!

FORȚA MOLDOVA A DEPUS, LA BEJ IAȘI, O CANDIDATURĂ LA SENAT ȘI UNA LA CAMERA DEPUTAȚILOR!
Consecvent cu principiile sale, Partidul Forța Moldova consideră Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente drept NEDREAPTĂ, NEDEMOCRATICĂ ȘI NECONSTITUȚIONALĂ!

 

Obligate de o decizie a Curții Constituționale să permită înscrierea unor partide noi, cu 3 (trei) membri partidele fostului USL, cea mai nocivă alianță politică, care a condus vreodată România, au impus un număr uriaș de semnături de susținere pentru depunerea candidaturilor, circa 180 000, la nivel de țară, blocând accesul partidelor noi, la viața politică! Practic, numărul uriaș de semnături, de 7 (șapte ) ori mai multe decât cerea vechea lege pentru înscrierea parttidelor politice noi ( 25 000 de semnături) precum și obligativitatea prezentării CNP-ului, un atentat la protecția datelor personale, a eliminat, din cursa electorală marea majoritate a partidelor noi!

De aceea am decis să depunem, în mod simbolic, câte o candidatură la Senat și Camera Deputaților, numele nu au nici o importanță, însoțite de doar 4 (patru semnături, adică cu una mai mult decât cele necesare pentru înscrierea unui partid politic!

Paşii următori:

  1. Respingerea candidaturilor, de către BEJ Iași, in conformitate cu Legea 208/2015!
  2. Sesizarea, de către Forţa Moldova, a instanțelor judecătorești și apoi a Curții Constituționale!
Posted in Comunicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *