casa-poporului-hoti

Marţea neagră a democraţiei româneşti…

…sau o crimă premeditată îndreptată împotriva statului de drept.

Moto:

Este scris: Casa Mea se va chema o casă de rugăciune. Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.

Matei 21:13.(curăţirea templului)

Oare ce i-a îndemnat pe parlamentarii puterii să compromită grav Parlamentul României şi să transforme cea mai importantă instituţie a democraţiei româneşti în peşteră de tâlhari?

Răspunsul este unul singur: teama de răspundere penală, pentru ei şi pentru prietenii lor politici!

Să recapitulăm cele mai cunoscute dosare:

  • Adrian Năstase are termen, în acest an, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, completul de cinci judecători, în dosarul Zambacian, iar pedeapsa cu suspendare se poate transforma în pedeapsă cu executare;
  • Relu Fenechiu are termen, în ianuarie, tot la ICCJ, completul de cinci judecători, în dosarul „Transformatorul”şi poate primi o pedeapsă între cinci şi şapte ani, cu executare;
  • Dan Voiculescu, alias „Felix”, are, în prima instanţă, o pedeapsă de cinci ani, cu executare, în dosarul ICA şi poate primi ani grei de puşcărie, în alte dosare, printre care unul de şantaj;
  • Alţi foşti parlamentari USL, cum ar fi Cătălin Voicu, Gigi Becali, Nicu Vasilescu sun încarceraţi deja, cu precizarea că Nicu Vasilescu, secretar executiv al PSD, a apucat să voteze modificările Codului Penal, înainte de a încerca să fugă în China, la prietenii lui Ponta, fiind arestat la aeroport;
  • Revoluţionarul, de carton al lui Ion Iliescu, Dorin Lazăr Maior , secretar executiv al PSD, s-a sutras arestării, fiind dat în urmărire generală pentru a-şi ispăşi o pedeapsă de şapte ani, cu executare;
  • Zeci de parlamentari şi preşedinţi de consilii judeţene şi sute de primari USL au dosare, în diverse faze de instrumentare, pentru corupţie şi/sau conflict de interese.

Soluţia USL-ului? Un pachet de legi, cu dedicaţie pentru infractori, trecut la ceas de noapte, prin Comisia Juridică, în absenţa opoziţiei! Legile incriminate sunt:

  • Legea amnistiei, pentru pedepse până la şase ani, cu ştergerea cazierului şi întreruperea instrumentării dosarelor pe rol şi legea graţierii, pentru pedepse până la şapte ani, cu eliberarea celor încarceraţi; În urma aplicării ei, prin amnistie (uitare), Adrian Năstase şi Relu Fenechiu etc. ar fi scăpat de dosare şi de cazier şi ar putut candida, anul viitor, la Preşedinţia României, iar prin graţiere (iertare) Cătălin Voicu şi Gigi Becali etc. ar fi fost eliberaţi.
  • Două legi de modificare a Codului penal, care scoţând parlamentarii şi primarii, din sfera funcţionarilor publici, dezincriminând mita, abuzul în serviciu şi conflictul de interese şi limitând drastic atribuţiile ANI şi DNA, practic, a legalizat hoţia demnitarilor.
  • Legea lobby-ului, în forma propusă de comisie, care legaliza, practic, traficul de influenţă.

De ce nu le-a ieşit, al doilea puci parlamentar, care ne-a făcut, din nou, de râs, în întreaga lume civilizată?

A fost reacţia, fără precedent, a opiniei publice interne şi mai ales internaţionale, care i-a făcut pe liberali să facă pasul înapoi, în ce priveşte amnistia şi graţierea şi legea lobby-ului, nu înainte, însă, de a vota modificările Codului Penal!

A existat premeditare, în ce priveşte această crimă, împotriva statului de drept? Fără discuţie, da! Argumentele sunt autodenunţurile şi acuzaţiile reciproce de minciună ale celor doi complici, Ponta şi Antonescu, care de această dată au amândoi dreptate, adică amândoi sunt nişte mincinoşi!

Mai mulţi parlamentari au semnalat pentru pesurse.ro faptul că au primit vineri un SMS anonim în care sunt avertizaţi să voteze Codul Penal şi Legea amnistiei. „Nu mai face niciun primar campanie la anul pentru noi. Votaţi secret Codul şi amnistia, altfel ne urăsc toţi primarii”, scrie în SMS-ul primit de unii parlamentari.

„Premierul a insistat pornind de la o idee stupidă, că se poate foarte bine ca domnia sa să spună că nu e de acord, ca anumiţi miniştri să spună că nu e bine, că eu, ca lider politic, nu sunt de acord, dar, ce să vezi, în Parlament trece legea”, a descris Antonescu scenariul pe care i l-ar fi propus premierul. El susţine că l-a informat pe Ponta că, în cazul legii amnistiei, PNL va vota împotrivă. „Nu am discutat nimic despre Codul Penal cu premierul. (…) A fost o prostie, o prostie maximă creată de PSD”, a spus Antonescu.

“Domnul preşedinte Antonescu şi-a minţit colegii asupra realităţii, pentru că am fost la USL cel puţin 12 persoane atunci când domnia sa a fost de acord cu Legea amnistiei. După aceea a zis să dau Ordonanţă de Urgenţă mai bine. Am spus, evident, că nu dau Ordonanţă de Urgenţă pe aşa ceva şi s-a hotărât, repet, în USL”, a declarat, luni, Ponta.

Se va mai întâmpla a treia tentativă de puci parlamentar? Legea întâmplării, există aşa ceva, ne spune că da! După primul puci parlamentar, din vara trecută, având în vedere reacţia opiniei publice şi prejudiciile de imagine, toată lumea a fost tentată să spună că aşa ceva nu se va mai repeta, fiind un episod izolat ! Dacă însă aşa ceva s-a repetat, a doua oară, legea întâmplării spune că a treia oară este aproape obligatoriu ca un astfel de eveniment să se repete! Deci să fim cu ochii pe ei căci, după cum a recunoscut chiar PSD-ul, legile dedicate infractorilor au fost doar amânate, pentru o conjunctură mai favorabilă, iar din februarie USL-ul odihnit îşi va continua asaltul împotriva statului de drept!

articol redactat in data de 16 dec. 2013

Sursa: www.biziday.ro

Posted in Traian Ranja.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *