25189701_1737884482910680_1149616760_o

Partidul Forța Moldova și partenerii săi, din ”Alternativa Dreaptă”, sprijină protestele împotriva subordonării Justiției

Preambul

Legile Justiţiei nu trebuie modificate de oameni corupţi, cu probleme penale, într-un Parlament condus de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care au, chiar ei, grave probleme în justiţie şi care pentru a-şi salva libertatea şi averile furate dinamitează statul de drept şi acţionează împotriva intereselor naţionale ale României.

Comunicat

Platforma Alternativa Dreaptă – formată din actori civici și politici (partidele M10, UCDR și Forța Moldova) – alături de nenumărați români din țară și din Diaspora trage un semnal de alarmă cu privire la manevrele, excesele și derapajele de care sunt responsabili cei din majoritatea parlamentară. Ne referim specific mai ales la astfel de aspecte care s-au evidențiat cu prisosință în ultimele zile și săptămâni:

  1. Modul inadecvat, grăbit, neprofesionist, părtinitor și iresponsabil în care se modifică Legile Justiției, un domeniu atât de important și prioritar pentru funcționarea statului de drept în țara noastră.
  2. Reducerea multor dezbateri și proceduri parlamentare la simple acte formale prin care dispare consistența dezbaterilor și a legilor aprobate, batjocorind ideea de parlamentarism și făcând din majoritatea parlamentară o simplă mașină de vot care apasă butoanele doar pe baza indicațiilor transmise de locotenenții lui Dragnea.
  3. Înjurăturile, minciunile și grobianismul de care au tot dat dovadă reprezentanți ai majorității parlamentare, fără a fi trași la răspundere conform regulamentelor parlamentare, sunt inacceptabile în acest forum și, pe lângă faptul că afectează imaginea și credibilitatea instituției Parlamentului, șubrezesc încrederea și funcționarea democrației constituționale în România.
  4. Tensionarea și șubrezirea relațiilor cu mai mulți parteneri occidentali cheie din cauza agendei iresponsabile și antinaționale pe care o urmăresc liderii celor două camere care comunică în numele întregului Parlament.

Având în vedere aceste aspecte, facem un dublu apel:

I. Cetățenii informați și neresemnați sunt încurajați ca prin participarea la protestele ce vor avea loc în seara zilei de 10 decembrie în București și în alte orașe din țară și Diasporă și prin alte acțiuni civice să-și facă vocea auzită și să ceară factorilor politici renunțarea la derapajele și excesele menționate mai sus.

Chemăm membrii și simpatizanții noștri să participe și să sprijine, în mod pașnic, protestele împotriva unei puteri corupte, abuzive și discreționare!

II. Facem un apel și la parlamentarii din majoritatea PSD & ALDE (+UDMR) care au totuși niște standarde democratice și morale să nu (mai) susțină prin vot acțiunile și legile care șubrezesc buna funcționare a Justiției și a parlamentarismului. Nu mergeți până la capăt în aventura iresponsabilă în care Dragnea și Tăriceanu vor să târască majoritatea parlamentară și țara.

Exprimăm convingerea că doar prin întărirea statului de drept și a democrației constituționale participative se pot împlini aspirațiile cetățenilor români care doresc să se bucure în România de bunăstare, dreptate și libertate.

Posted in Comunicate, Cristian Cernescu, Traian Ranja and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *