6659154-10045790

Mesajul Președintelui Alternativa Dreaptă cu ocazia zilei de 9 mai- Ziua Europei:

De Ziua Europei sărbătorim aniversarea Declarației Schuman din 9 mai 1950. Discursul lui Robert Schuman a direcționat Europa pe calea către Uniunea Europeană de astăzi. Cu ocazia zilei de 9 mai, Președintele Partidului Alternativa Dreaptă, doamna Adela Mîrza a transmis un mesaj video pe pagina partidului de pe platforma de socializare Facebook. Reamintim faptul că, Alternativa Dreaptă este unicul partid din România care face parte din familia conservatorilor și reformiștilor europeni -ECR Party.

„Astăzi sărbătorim Ziua Europei, o zi care ne aduce aminte de valorile pe care le împărtășim și care ne leagă împreună ca oameni și ca națiuni. În această zi, ne gândim la fondarea Uniunii Europene și la ce am realizat de atunci.

România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, iar naţiunea română este parte a Europei, indisolubil legată de Occident, prin poziţia geografică, prin istoria comună, prin cultură, dar mai ales prin întreaga sa moştenire spirituală, care se suprapune identitar pe rădăcinile creştine şi civilizaţia clasică greco-romană care definesc Europa.

Prin aderarea la UE şi NATO, România a redevenit, inclusiv formal, parte a civilizaţiei euro-atlantice, care a adus omenirii cele mai multe beneficii. Uniunea Europeană este o creație unică în istoria omenirii, o realizare a păcii, cooperării și solidarității între națiuni.

De-a lungul anilor, am lucrat împreună pentru a crea un mediu mai sigur, mai prosper și mai durabil pentru toți cetățenii noștri. Cu toate acestea, știm că există încă multe provocări cu care se confruntă Europa astăzi. Din nefericire sunt europarlamentari şi oameni din cadrul Comisiei Europene care au votat anumite propuneri care avut un impact major asupra sănătății și economiei noastre.

Genocidul provocat de Vladimir Putin a venit într-o situaţie dificilă şi provoacă şi mai multe pagube. Dar suntem puternici și putem depăși aceste provocări.

Împreună, putem construi o Europă mai puternică și mai solidară, o Europă care să asigure bunăstarea și siguranța cetățenilor săi, o Europă a Naţiunilor Puternice.

În această zi, ne reafirmăm angajamentul față de valorile noastre comune: libertate, democrație, respect pentru valorile creştine pe care a fost clădita aceasta construcţie europeană. Aceste valori sunt esențiale pentru Uniunea Europeană și pentru societatea noastră. Considerăm că există alternativă și ne dorim o Europă în care putem crede, nu una care se îndreaptă semeață spre prăpastie, abandonâdu-și principiile fondatoare și refuzându-și originea creștină. Haideți să celebrăm Ziua Europei cu mândrie și să continuăm să lucrăm împreună pentru a crea o Europă mai puternică și mai unificată.

La mulţi ani, Europa!”

Posted in Extern, Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *