pumnul si pacea

Pumnul rezistenţei, un pumn socialist, un simbol marxist.

gs-chains-finalEste cunoscut faptul că, Manifestul Comunist a fost publicat prima dată la începutul lui 1848, iar finalul acestuia era:

” Proletarians of all countries, unite!” dar, după manifestaţiile de la New York din 1872, Chicago-1886, la 1889, la Congresul Internaţionalei Socialiste a fost fixata şi ziua de 1 Mai ca fiind Ziua Muncii, o zi a muncitorilor de pretutindeni, ulterior lozinca a fost popularizată ca „Workers of the world, unite! You have nothing to lose but your chains!” adică „Muncitori din toate ţările, uniţi-vă! Nu aveţi nimic de pierdut decât lanţurile!”

Practic, sub deviza falsă a egalităţi între clase, marxismul clasic a promovat lupta de clasă a clasei considerate oprimate, proletariatul, clasa muncitoare împotriva capitalismului „exploatator”. Marx considera proletariatul clasa oprimată „cea mai revoluționară care nu are de pierdut decât lanțurile!”

mythomd8lumea-disparuta-a-comunismului-soundcloudurlsimboluri-comunisteimages

 

La inceputul anilor 1930, Horkheimer, membru al Şcolii de la Frankfurt, a lăsat deschisă intrebarea cine ar înlocui clasa muncitoare ca agent al revolutiei marxiste?

homo-96În anii ’50 Marcuse a raspuns acestei întrebari spunând că ar putea fi înlocuită de o coaliţie de studenţi, negri, femei feministe şi homosexualiexact cei care au fost nucleul revoltelor studenţeşti ai anilor ’60 şi victimele „sacre” ale corectitudinii politice ale zilelor noastreMarcuse a preluat apoi un alt termen favorit şi anume cel denumit „toleranţă” pentru a fi extins la toate ideile şi mişcările venite dinpre stânga, inducând antonimul de intolerantă pentru toate ideile ce veneau dinspre dreapta. Astfel, atunci cand îi auziţi astăzi pe marxiştii culturali că fac apel la „toleranţă”, aceasta înseamnă de fapt, referirea la termenul lui Marcuse „toleranţă eliberatoare”. Este acelaşi lucru ca atunci când se vorbeste despre „diversitate”, aceasta însemnand uniformitatea credinţei în ideologia lor stângistă.

Şcoala de la Frankfurt a plecat de la marxismul ortodox, care sustinea că istoria e determinată de cei care deţineau mijloacele de producţie. În acelaşi timp însă, istoria a fost determinată de grupuri de bărbaţi, femei, rase, religii care au avut puterea de „dominaţie” asupra celorlalte grupuri. Anumite grupuri şi în mod special cel al bărbaţilor de culoare albă au fost catalogate ca fiind „asupritori”, în timp ce alte grupuri au fost definite ca şi „victime„. „Victimele„ au fost definite automat ca fiind ‘bune’, iar ‘asupritorii’ ca fiind răi, fără a se analiza comportamentul fiecărui individ în parte. Adică bărbatul alb, creștinul, heterosexualul sunt automat opresori iar femeia (feministă, căci celelalte femei nu există), omul de culoare, ateul, musulmanul, membrul LGBT sunt automat victime!

Dacă vechii marxişti foloseau ca şi simbol pumnul, nici neomarxiştii nu au renunţat la acesta şi îl folosesc în toate mişcările aparute după anii ’60 şi gândite de aceştia.

Power_to_the_People

Cu siguranta nu este o întâmplare că, prin 1971, John Lennon şi-a lansat piesa Power to the people, piesa fiind considerată un tribut petru clasa muncitoare. Se poate vedea şi din afiş faptul că era folosit pumnul marxist şi casca de protecţie a unui muncitor.

 

 

 

 

 

15095689_1872475929648550_8143288200819536887_n

câţiva tineri, la Cluj pe strada Proletarului

poster,220x200,ffffff-pad,220x200,ffffff.u2 Simbol folosit de miscarea Black Lives Matter.

15107455_1141554912596641_8279015054699459036_n 800px-Womanpower_logo.svg 1926929_654690701265160_1378271298_n2000px-Anarcha-feminism.svg

Pumnul restilizat şi folosit de miscari femiste.

ecos

 

 

 

 

 

 

 

Pumnul restilizat şi folosit în promovarea ideologie care pleacă de la critica societății capitaliste.

 

shandofglory

http://symboldictionary.net/?p=1554

În plan mistic, se numeşte „Hand Of Glory” şi ar fi vorba de un farmec magic, populat de hoți în secolele XVI și XVII, mâna gloriei era o lumânare făcută din mâna uscată a unui condamnat prins intr-o rețeţă complicată, care cuprindea și ierburi, boabe de cal, ardei și sare. Mâna ar fi mumificată cu grijă, apoi s-a alăturat sau sa transformat într-o lumânare folosind seu de la un cadavru spânzurat. (Fie că este vorba de același cadavru, se pare că este irelevant).

La aprindere, mâna a fost reputația că are puterea de a face insensibili locuitorii unei gospodării, făcând furtul o sarcină simplă.

 

 

 

 

Citeşte şi:

Chiar e semnul păcii?

http://www.fortamoldova.ro/traian-ranja/De+la+marxism-leninism+la+neomarxism%2C++marxism+cultural+%C8%99i+corectitudine+politic%C4%83

http://inliniedreapta.net/25-de-ani-mai-tarziu-stanga-totalitara-se-intoarce-romania/ 

http://www.evz.ro/ziua-anti-femeii-gingasul-8-martie-este-manjit-cu-sange.html 

Posted in Cristian Cernescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *