donald-trump

VICTORIA LUI TRUMP ȘI CONSECINȚELE ACESTEIA

Campania electorală americană și reflectarea ei în presă

Motto: Când vedeţi că vă înfundaţi tot mai mult într-o groapă, încetaţi să mai săpaţi. (Donald Trump)

 

Se spune despre analiștii politici că sunt acei oameni, care ne vor explica mâine de ce nu s-a întâmplat astăzi, ceea ce au pronosticat ei ieri! Cred că nimic nu este mai potrivit cu această definiție decât comportarea analiștilor politici români!

Luni de zile ne-au explicat, cu răbdare și competență, ca unor retardați ce suntem, de ce ar fi o adevărată catastrofă globală alegerea lui Donald Trump, pentru americani dar  și  pentru noi românii. Norocul nostru era, în opinia acelorași „specialiști”, că oricum Trump nu avea nici o șansă dar absolut nici cea mai mică șansă în fața lui Hillary Clinton!

Și cum ar fi putut fi altfel când doamna Clinton, reprezentanta „establishmentului” politic  american, adică al sistemului,  era o femeie  progresistă și „corectă politic”, mare susținătoare a Agendei LGBT și al „multiculturalismului” iar Donald Trump era categorisit drept „retrograd”, „bădăran”, „misogin”, „rasist”, „xenofob”, „promotor al urii” etc., pe toate canalele media!

Exact același lucru îl spunea presa de stânga despre Reagan, acum 36 de ani! „Un actor ratat”, ”un iresponsabil care va arunca omenirea în război”! Vă mai aduceți aminte cine a fost Reagan? Cel mai mare președinte american, care a învins „imperiul răului”, URSS, fără să tragă un glonte! Diferența era că atunci presa de stânga era reprezentată de vreo trei televiziuni și câteva cotidiene iar acum presa devenise aproape integral de stânga! Media a susținut într-o proporție covârșitoare candidatura lui Hillary Clinton. Din 54 de ziare tipărite, doar două au fost de partea lui Trump, iar FoxNews a fost singura televiziune care a înclinat de partea republicană.

13220975_10154348577170628_1323676336294276873_n

Este adevărat că mai răzbăteau uneori  anumite informații că reprezentanta „famigliei” Clinton  n-ar fi chiar o ”Albă ca Zăpada” ci o femeie mincinoasă , oportunistă și mai ales coruptă, care  si-a folosit funcția publică pentru a spori prosperitatea Fundației Clinton prin donații nedeclarate, de proveniență dubioasă, de multe ori din lumea arabă sau chiar din țări  care susțin terorismul! Se mai șoptea că utilizarea unui canal privat pentru a comunica informații clasificate a periclitat serios siguranța națională a USA iar mail-urile sparte  date publicității de hackeri, printre care s-a distins și românul Gucifer, se aflau pe masa lui Putin! Președintele Obama și-a folosit, din plin, influența ca să mușamalizeze, de două ori scandalul public!

Toate sondajele au fost falsificate, de către presa „progresistă”, transformată într-o „trompetă” a „famigliei” Clinton! Gândiți-vă că CNN-ul s-a descalificat complet primind întrebări, de la staff-ul democrat pe care să le pună candidaților republicani, după modelul PSD și Antena 3!

Îmi amintesc, că prin anii 90, ca o contrapondere la mișcarea Partidului Republican, care prin IRI (International Republican Institute) preluase instruirea politicienilor PNȚCD, Partidul Democrat, prin NDI (National Democrat Institute), preluase instruirea politicienilor PSD (pe atunci FDSN și mai apoi PDSR)! Acest lucru ne-a mirat pe noi țărăniștii care consideram partidul lui Iliescu un partid comunist, incapabil să învețe democrația! Iată că într-adevăr PSD-ul nu prea învățat democrația dar se pare că Partidul Democrat, din USA, a învățat toate hoțiile PSD-iste și anume, manipularea, subordonarea presei, falsificarea sondajelor și chiar furtul la urne! Dacă pentru PSD votează, în mod curent,  morții, este pentru prima dată, în istoria Americii,când datorită lui Obama, au votat între 3 și 15 milioane de imigranți ilegali! De fapt, la intervenția lui Obama, imigranților ilegali li s-au eliberat permise de conducere, valabile pentru legitimarea la vot! Probabil de aici au apărut cele două milioane de voturi populare, în favoarea lui Hillary, în special în statele „progresiste”, New York și California, pline de imigranți ilegali, de minoritari și activiști LGBT, dar și în Nevada paradisul mafioților americani, al prostituției și jocurilor de noroc! De altfel, harta rezultatului votării se suprapune extrem de ciudat, peste harta criminalității, în SUA!

15037157_1887156204841086_6991408072088074023_n

Schimbarea atitudinii directorului FBI, numit de democrați, fată de Hillary, în ultimele zile de campanie  are o explicație simplă! Acesta știa că toate sondajele „presei progresiste” erau falsificate iar în plus mai știa că va apărea efectul „Bradley”, pe 8 noiembrie! Acesta sună cam așa: dau răspunsul „corect politic”, la sondaje pentru ca „presa progresistă” să nu mă facă ”fascist”, „retrograd”, „retardat”, „incult”, „rasist” dar votez cum știu eu mai ales dacă sunt dintre cei care plătesc taxe și impozite, la greu, pentru protecția socială a votanților democrați! Și într-adevăr efectul Bradley i-a lovit, din plin, pe leftiști! Trump a scos la vot nu mai puțin de 15 milioane de votanți noi, care nu mai votaseră niciodată!

„Ca să fim exacți, Trump nu a fost votat numai de fermieri ignoranți și șomeri drogați – peste jumătate dintre albii cu o diplomă de colegiu au votat cu el – dar fără mobilizarea din Midwest, unde atât alegătorii republicani cât și cei democrați au votat cu Trump, acesta nu ar fi putut câștiga alegerile. Semne că în această zonă (post)industrială încărcată de probleme și de resentimente se coace o revoltă existau de mai mulți ani, dar nici analiștii, nici politicienii nu au avut ochi să le vadă nici când acestea au devenit alarmante. Aroganța democraților a fost fără margini și este vădită de tactica lor electorală dezastroasă. În ultimele săptămâni campania lui Hillary Clinton a cheltuit ridicol de mulți bani și timp în Florida, de parcă de Florida ar fi depins victoria ei. A fost un exercițiu complet gratuit, o manifestare de trufie al cărei scop era să îl zdrobească și să îl umilească pe Trump, construit pe prezumția că cele mai mari state din Midwest-ul industrial – Pennsylvania, Ohio, Michigan, Wisconsin – se află sigur în buzunarul democrat.”

http://revista22.ro/70257906/victoria-lui-trump-sau-cum-moare-liberalismul-de-mna-liberalilor.html

Trump a fost diabolizat la fel ca Brexitul. Același mecanism monstruos a fost pus în mișcare: presa transformată în canale de propagandă, sondajele mințind la unison, fără să clipească. Și, la fel ca la Brexit, poporul nu s-a lăsat prostit.
Niciodată criza presei nu a fost mai mare. Nume la care altădată românii se uitau ca la icoane – New York Times, Washington Post, CNN, Time, Newseek etc etc – s-au îngropat definitiv în ridicol.
Cât despre presa românească…, ce să mai vorbim!

Este clar: poporul american a dezamăgit grav pe „neomarxiștii progresiști”, promotori ai „multiculturalismului ” și „corectitudinii politice”, de o parte sau cealaltă a Oceanului Atlantic ! Aceștia nu înțeleg nimic de ce au pierdut, în mod rușinos,  Hillary și democrații alegerile și ar fi în stare să retragă încrederea poporului american ba chiar …să-l dizolve!

În schimb, conservatorii s-au bucurat  pentru victoria unui candidat sincer și patriot împotriva minciunii și ipocriziei ! Este o victorie împotriva neomarxismului , împotriva „corectitudinii politice” și „multiculturalismului” adică cancerul și SIDA lumii occidentale! Se repetă marea victorie a lui Reagan , din 1980, modelul politic al lui Donald Trump, la fel de diabolizat de presa de stânga și care s-a dovedit cel mai mare președinte , din istorie!

Presa „progresistă”, de peste ocean, dă semne de revenire la realitate și începe să recunoască că a descris o realitate paralelă, care nu are nici o legătură cu „America profundă”, cu America reală! Încep să înțeleagă că „ingineria socială”, aplicată de „neomarxiști”, Americii a eșuat! Trăiesc cu senzația că am revenit, în timp, acum 36 de ani, când presa „progresistă” încerca să-și revină din buimăceală pentru a înțelege superba victorie a lui Ronald Reagan, pe care îl diabolizase și îl ridiculizase de-a lungul întregii campanii electorale!

Victoria lui Trump arată ca presa nu a fost capabilă sau nu a dorit  sa ia pulsul țării. A doua zi după alegeri, in marile redacții a venit momentul introspecției. „Sincer vorbind, mass-media au ratat o întâlnire cu istoria”, spune Margaret Sullivan, editorialist la The Washington Post. „Tehnologia[…] și modelarea de date sofisticate ar putea salva jurnalismul american, care a ramas inca o dată în urmă istoriei”, afirmă Jim Rutenberg, în The New York Times.

Laureatul premiului Nobel pentru economie în 2008, Paul Krugman recunoaște si el ignoranta așa-numitelor elite americane in privința Americii profunde. „Ceea ce știm este că oamenii ca mine și, probabil, ca majoritatea cititorilor lui The New York Times, nu înțeleg țara în care trăiesc. Există un număr mare de oameni – oameni albi, care trăiesc în principal în zonele rurale si care nu împărtășesc câtuși de puțin viziunea noastră asupra Americii.”

În schimb, presa „progresistă” românească înoată, în continuare, în ridicol! Este suficient să-i auzi pe (c)analiștii politici , Cozmin Gușă și Ion M. Ioniță, de la Realitatea sau pe crucișătorul presei românești, CTP, o combinație grețoasă între Ceaușescu și Miron Cozma! Realitatea TV punctează chiar prin patronul său, Cozmin Gușă, care e prezentat drept „consultant politic” (pe cine consultă, numai el știe). Gușă e cel care l-a dus pe „pro-americanul” Mircea Geoană la Moscova în 2009, să se aclimatizeze cu noile repere geopolitice.

(C)analiștii noștri sunt extrem de supărați pe poporul american, „un popor de idioți”, care a refuzat să le valideze predicțiile! Ce contează că mai mult de jumătate din populația albă, cu studii superioare, a votat cu Trump? Nu interesează pe nimeni sistemul electoral românesc, conceput special pentru a împiedica reforma clasei politice, dar vor să schimbe sistemul electoral american pe care-l consideră „depășit”! Ce mai încolo încoace se comportă ca o specie extrem de violentă de extratereștri, să le spunem „clintonieni”, care au declarat război Americii! Socialiștii au o vorbă:„dacă realitatea nu corespunde cu ideologia, cu atât mai rău pentru realitate”!

Un exemplu de presă „progresistă”, lipsită de orice urmă de deontologie profesională este oferit de Ovidiu Nahoi, în România Liberă! Acesta însăilează un scenariu geopolitic cu Rusia, stat agresor, până aici este în regulă, după care presupune, lipsit de orice bază, o înțelegere subterană între Putin și Trump,  și-l scoate vinovat pe Trump, de agresiunea rusească!

„Iar Europa trebuie să se acomodeze cu posibilitatea ca, într-un an sau doi, tancurile rusești  să fie staționate la frontierele estice ale Uniunii Europene. Valuri de refugiați din Europa de Est ar putea cere azil în UE și Rusia, extinsă militar dar prea slabă punct de vedere economic, ar putea fi la un pas de colaps.  Toate acestea, mulțumită lui Donald Trump.”

http://www.rfi.ro/presa-internationala-91519-europa-trebuie-sa-fie-pregatita-pentru-o-invazie-ruseasca-newsweek

Și asta acum, când jalnicul personaj , care, chipurile, conduce,  sau doar  crede el?,  Comisia Europeană, este vorba despre Jean-Claude Juncker, portavocea Germaniei, a declarat de curând: „Fără Rusia nu putem vorbi despre o arhitectură de securitate în Europa. Trebuie spus acest lucru. Eu aş vrea să discutăm cu Rusia de la egal la egal pentru că Rusia nu este doar o putere regională aşa cum a spus preşedintele Obama. Aceea a fost o gravă eroare de apreciere”!

Și uite așa încă un jurnalist care îi mai trage o copită românească serioasă președintelui ales al USA, adică poporului american, principalul nostru aliat  strategic și unica pavăză a românilor, în fața pericolului rusesc și/sau musulman!

Ne întrebăm dacă acești (c)analiști politici sunt doar niște idioți, care au rămas blocați în retorica anti-Trump, profund dăunătoare intereselor românești,din campania electorală, fără să priceapă că Trump va fi pe 20 ianuarie, la Casa Albă, sau sunt pur și simplu, „omuleții verzi” ai rușilor?

 

14962709_1095166843938176_3689903556700950711_n

Românii neomarxiști nu sunt, de loc,  preocupați de sistemul electoral românesc care, deși nou, este conceput special pentru a favoriza cele două partide de hoți, PSD și PNL și de a bloca orice tentativă de a reforma clasa politică, ci de sistemul electoral american, care funcționează perfect de 200 de ani și reprezintă statele, în competiția electorală, pe care îl consideră „depășit”! Trump a câștigat 30 de state, față de 21 Hillary și în primul rând state considerate tradițional democrate, cum ar fi cele din Midle West, Philadelphia, Michigan sau Wisconsin! De ce? fiindcă americanii s-au săturat, ca de mere acre, de prostiile neomarxiste! images11Măcar „progresiștii” au obținut o victorie, de consolare, căci s-a votat consumul legal, de marijuana, în vreo opt state, controlate de democrați, inclusiv California,  așa că Hillary, împreună cu Bill, poate să-și aducă aminte de frumoasele vremuri hipiote „flower-power”, când Bill fenta armata și mobilizarea pentru Vietnam, fiind primul președinte american, care nu numai că n-a făcut războiul dar…n-a făcut nici armata! Ca niște adevărați neomarxiști aveau sloganul „MAKE LOVE NOT WAR!”

 

Relațiile USA, cu aliații europeni și cu Rusia, în administrația Trump

Tâmpenia asta cu sprijinul rusesc, pentru Trump, în campania electorală, se pare că a fost lansată chiar de …ruși! Se știe că dacă spui că un anumit candidat, din USA, din Marea Britanie, din Polonia sau chiar din România, e ”omul rușilor” îi diminuezi serios șansele! O știm și noi dar o știe și KGB-ul! La noi, această ipoteză a fost susținută puternic de Cozmin Gușă suspectat el însuși că ar fi… agentul rușilor! Și un copil știe că tot ce a fost pozitiv pentru securitatea lumii, a Europei sau a României, inclusiv extinderea NATO, s-a realizat sub administrații republicane! Mai precis, noi românii, n-am fi intrat niciodată în NATO cu saxofonistul Clinton sau cu pro-islamistul Hussein Obama, la Casa Albă! La fel, l-au diabolizat jurnaliștii români  pe George W Bush, cel care a decis extinderea NATO, „de la Marea Baltică la Marea Neagră”!

Pe Putin l-a făcut mare chiar administrația Obama- Clinton, care a vorbit despre „resetarea relațiilor cu Rusia„” adică un stat agresor și mafiot devenise, peste noapte, un partener credibil de discuție! S-au trezit ei dar târziu, după anexarea Crimeii și oricum Putin nu mai dădea nici doi bani pe ei după ce-i păcălise atât se urât!

Iată ce spunea Trump despre relațiile Statelor Unite , cu aliații, inclusiv cu cei  europeni și cu inamicii inclusiv cu Rusia:

„Nu putem progresa în obiectivele noastre militare şi diplomatice cu un regres în Bugetul Apărării.  Cel mai bun mijloc de a nu fi nevoiţi să utilizăm puterea militară e de a asigura vizibilitatea acestei puteri. Când oamenii vor şti că noi vom utiliza forţa, dacă va fi necesar, şi că suntem cu adevărat hotărâţi să facem, ne vor trata altfel…        

Deci, cum se poate inversa tendinţa şi reîncepe să câştigăm? Aşa cum am spus deja, asta nu poate începe să se producă decât cu armata cea mai modernă şi cea mai tare de pe planetă, şi cea mai mobilă, de asemenea. Trebuie să facem să plătească o parte din factura acestei transformări pe Saudiţi, pe Coreea de Sud, pe Germania, pe Japonezi şi pe Britanici. Până la urmă, noi îi protejăm şi ei trebuie să împartă cu noi costurile. Apoi, mai trebuie să operăm de pe o bază de poziţie economică forte. Avem cel mai mare motor economic de consum din lume. N-avem decât nevoie să-l facem să demareze pentru a trage maximum de profit…

Avem nevoie să utilizăm aceste forţe pentru a forma alianţe puternice cu aliaţii noştri naturali, dar trebuie să ne aşteptăm, ca, şi ei, la rândul lor, să răspundă când avem nevoie de ei. Nu voi înţelege niciodată de ce Germania şi alte ţări au privit cu pasivitate când Rusia lui Puțin a intrat în Ucraina.”

trump1

Relația lui Trump cu Rusia va fi de pe poziția unei superputeri, care și-a recâștigat măreția, versus o putere regională! Trump nu va uita că are în față un stat agresor și mafiot care trebuie privit cu atenție dar și cu suspiciune! Va fi poziția lui Reagan față de URSS, „imperiul răului”, pe care l-a învins fără să tragă un singur glonte! Adică doctrina clasică americană „morcovul„ și „bățul”, valabilă încă de la Teddy Roosevelt care s-a gândit întotdeauna că ar trebui «să vorbim încet şi să agităm o măciucă mare» și pe care-l citează chiar Trump! Acesta se traduce cam așa: Dacă ești cuminte îți ridic sancțiunile economice, ca să nu mori de foame dar am și un ciomag zdravăn în mână ca să te altoiesc atunci când nu respecți regulile!

images

Teddy Roosevelt

 

Totul depinde, în primul rînd,  de europeni! Trump a cerut europenilor o chestie de bun simț și anume să respecte articolul 4 al tratatului NATO , care prevede cheltuieli militare de 2%, din PIB pentru fiecare stat component! Europa, condusă de guverne socialiste, în frunte cu Germania s-a obișnuit să nu respecte niciodată acest articol dar să ceară americanilor s-o apere de amenințările Rusiei și/sau ale terorismului mondial! Deci ca să ceri activarea articolului 5, adică articolul mușchetarilor , „toți pentru unul”, când ești atacat, încearcă să respecți art. 4 , adică să te poți apăra și singur , măcar o perioadă minimală de timp! Mai grav țările europene, sub influența nefastă a Franței și Germaniei și-au dat mâna cu Rusia , pe sub masă și au lansat marea trăznae a armatei europene, la concurență cu NATO și realizată împreună, probabil, cu Rusia! Trump a repetat victoria lui Reagan, din 1980 iar faptul că după 40 de ani victoria republicanilor este completă ne dă mari speranțe! Tot ce a fost bun vreodată, în materie de securitate mondială ,a pornit de la administrațiile republicane! Culmea că este posibil ca România să fie primul stat al UE , care va investi 2%, din PIB, începând din 2017!

Această idee socialistă exotică, privind armata europeană, repetată obsesiv de către Jean Claude Juncker și/sau Federica Mogherini poate într-adevăr să îngroape NATO și nicidecum Trump! Probabil vor o armată europeană condusă de Putin! Adică voi socialiștii din Germania și Franța nu vă achitați de obligația minimală, prevăzută la art. 4 din Statututul NATO și anume 2%, din PIB, cheltuieli de apărare dar vreți să creați o armată europeană, concurentă NATO! Demență totală!

Consecințe politice

Victoria lui Trump este o victorie a conservatorismului, republicanii câștigând, la aceste alegeri, Camera Reprezentanților, Senatul și Președinția Statelor Unite.  Această victorie prevestește o reîntoarcere la valorile tradiționale americane: patriotism, creștinism, familie, libertate, dreptul de a purta arme etc. Toate aceste valori au fost puse în discuție și chiar în pericol, de către administrațiile democrate, Clinton-Obama!

Mulți s-au întrebat de ce Trump a fost votat masiv de catolici, inclusiv latino-americani!

mike_pence_by_gage_skidmore_6Puțini au remarcat că, după alegerile preliminarii, Trump a anunțat că va face echipă cu Mike Pence, care va ocupa funcția de vicepreședinte al SUA. Pence are 57 de ani și este guvernator al statului Indiana. Provine dintr-o familie de catolici irlandezi cu 6 copii. Este căsătorit cu Karen și are 3 copii.

Mike Pence se declară „creștin, conservator, republican – în această ordine”. În Indiana, a promovat câteva legi cu mare impact. Pence este un susținător al valorilor familiale tradiționale și se pronunță împotriva avorturilor și căsătoriilor între persoane de același sex.

În mod tradițional,catolicii votau în mod tradițional, masiv cu democrații. Câteva lucruri s-au petrecut însă in ultimele luni. Mai întâi  au apărut dezvăluirile despre finanțările masive ale lui Soros, susținător fervent al lui Hillary. Finanțările lui Soros, în Europa, au țintit schimbarea legislației antiavort din tari catolice tradiționale – Polonia si Irlanda! Au apărut dezvăluiri scandaloase privind finanțarea unor organizații catolice de stânga si, posibil, chiar a unor clerici catolici afiliați, menite sa influențeze discursul Papei la vizita sa in SUA și să-l facă cât mai apropiat posibil de agenda democraților înaintea alegerilor.  Au apărut, apoi, dezvăluirile privind viziunea strategilor lui Hillary Clinton – cu Podesta in frunte – despre catolici, care sunt  „înapoiați”, au „mentalitate de ev mediu” si ar fi necesară pregătirea unei revoluții de tip „primăvara arabă” contra episcopilor catolici conservatori prin înființarea unor organizații catolice fantomă (exact cum au făcut, de altfel, comuniștii in Europa de Est la sfârșitul anilor 40 si in anii 50). Acestea au pus capac iar dezvăluirea acestei agende ascunse a venit după declarațiile lui Hillary privind necesitatea schimbării credințelor religioase pentru acomodarea religiei cu agenda „progresistă”, după punerea in pericol a libertăților religioase sub Obama si susținerea de către Hillary a celei mai odioase forme de avort – late term abortion, uciderea legală a copilului chiar înainte de naștere.

 

9ef6155849b03c20a57a822dee81cb0b

Hillary Clinton, în calitate de reprezentantă a establishmentului politic american era considerată a priori, drept favorită pentru susținerea instituțiilor de forță ale USA, Pentagon, servicii de informații etc. mai ales că anunța o poziție de forță față de Rusia, aceeași Rusie, căreia îi dăduse credibilitate, în calitate de Secretar de Stat,  prin așa numita „resetare a relațiilor”.  Când la o emisiune TV, la Realitatea TV, un român american, Lucian Orășel, apropiat de cercurile republicane și de staff-ul lui Trump, a anunțat că primii 100 generali americani îl susțin pe Donald Trump a fost întâmpinat cu zâmbete de compătimire, chiar batjocoritoare, de genul: „săracul, ce știe el”, de marii  analiști politici, de talia lui Rareș Bogdan sau Ion M Ioniță, prezenți în studio! Toți păreau să neglijeze umilințele trăite și frustrările acumulate de către militarii americani, din Irak, Afganistan, Tunisia  etc., din partea Administrației Obama, obligați să lupte cu resurse serios limitate și care și-au văzut prestigiul diminuat, comandanții schimbați destul de des și care au plătit, cel mai adesea, erorile politicienilor. Iar veteranii, cândva mândria Americii, s-au văzut neglijați și chiar ascunși de ochii opiniei publice, fiind permanent dezavuați de către „progresiștii„ neomarxiști, care-i consideră încarnarea „spiritului imperialist al Americii”, adică, de fapt, au fost puși la stâlpul infamiei! Și a mai plutit deasupra administrației democrate, ca o stafie, „efectul Benghazi”, locul unde au murit americani din cauza unor erori politice!

Desemnarea  drept Secretar al apărării al lui James Mattis,cel mai respectat general american,  arată clar că Pentagonul își ia revanșa. Să nu uităm că Mattis și-a pus în joc cariera dezavuând public acordul nuclear semnat de Obama cu Iranul, acord pe care Trump l-a caracterizat astfel: „Acordul pe care preşedintele Obama l-a negociat cu Iranul este cel mai rău pe care îl cunosc.”

99e1341734d1669dfd5e405f6eb8b29acf43620dDeci să recapitulăm: Vicepreședinte va fi Mike Pence, catolic irlandez practicant, om devotat valorilor tradiționale americane, patriotism, creștinism, familie! Secretar de stat va fi, probabil,  Mitt Romney, creștin mormon, fost finalist cu Obama, în alegerile prezidențiale din  2012 și fost oponent al lui Trump, în sânul Partidului Republican!

Mitt Romney

 

desc%c2%a6arcare

James Mattis

Și pe deasupra, Secretar la Apărare adică Șeful Pentagonului va fi „Călugărul războinic” sau dacă vreți, „Mad Dog” ( „Câinele turbat”), adică „generalul generalilor”, respectat și iubit, în armata americană, spaima rușilor și teroriștilor, James Mattis!

O buna prezentare a generalului a fost făcuta acum câteva zile de Revista 22, sub semnătura lui Octavian Manea, din al cărui articol selectez câteva fragmente: “ Biografia lui este intim legata de campaniile expediționare purtate de Statele Unite după atacurile de la 11 septembrie 2001. Cunoaște in detaliu provocările, precum si natura conflictelor care au transformat Orientul Mijlociu in ultimii 15 ani. Este un mare opozant al rolului pe care Teheranul il joaca in subminarea ordinii regionale prin susținerea data milițiilor „proxy“ șiite (in Liban, Irak, Siria sau Yemen). A avut un rol decisiv in operațiunile desfășurate în epicentrul insurgentei post Saddam din Fallujah pe parcursul lui 2004. Este faimos pentru recomandările date puscașilor săi marini: „Fii politicos, comportă-te profesionist, dar fii gata sa ucizi pe oricine iți iese in cale“. Spre sfârșitul carierei militare, din poziția de sef al Comandamentului Central (asumat in momentul in care Petraeus a preluat comanda forțelor NATO din Afganistan in 2010 […]), a ajuns sa coordoneze un teatru operațional imens, reunind întreg spațiul Orientului Mijlociu, dar si războiul coaliției din Afganistan.

desc%c2%a6arcare-1Și acesta e doar începutul, căci se vorbește despre desemnarea lui  Rudolf Giuliani sau Ted Cruz drept procuror general și de prezența în cabinet a lui Ben Carson, Newt Gingrich și Kellyanne Conway, toți republicani „pur sânge!

Cu un asemenea cabinet cu pedigree superconservator s-ar părea că se adună nori negri deasupra „neomarxiștilor” americani, deasupra ISIS dar și deasupra Rusiei! Probabil că ISIS va fi anihilat, în primul an de mandat!

kellyane

Donald Trump, împreună cu prima femeie, manager de campanie

prezidențială victorioasă, în USA, Kellyanne Conway

În Europa victoria lui Trump va crea, în mod sigur un adevărat  tsunami conservator!

Deja se văd primele semnale, în Franța, cea mai laică țară europeană! Francois Fillon, candidat conservator, de orientare thatcheristă, căruia nimeni nu-i dădea nici o șansă cu vreo lună în urmă, a câștigat „en fanfare” alegerile preliminare ale dreptei francezi, devenind principalul favorit , în alegerile prezidențiale, din 2017!

„François Fillon aduce cu el de fapt o altă mare surpriză în peisajul politic, şi anume revelaţia că în Franţa există un important electorat catolic a cărui mobilizare pare să fi fost decisivă în contextul primarelor dreptei. Iar François Fillon a beneficiat în mod evident de mobilizarea acestui electorat, sau mai precis, după cum afirmă un istoric în Le Monde, a beneficiat de mobilizarea „dreptei patrimoniale”.

Greu de explicat în două fraze ce mutaţie s-a întîmplat în Franţa în ultimii ani, dar putem spune că respectul pentru trecut contează în acest moment parcă mai mult pentru un mare număr de francezi decît promisiunile de viitor. Tradiţia şi familia redevin repere importante, mai ales după dezbaterile suscitate de reformele de societate lansate de François Hollande, cum ar fi căsătoria între homosexuali. De altfel François Fillon mai este susţinut astăzi de un curent tradiţionalist, cel care s-a structurat sub emblema „manif pentru toţi”, ca răspuns la cuvântul de ordine „căsătoria pentru toţi”!

http://www.rfi.ro/special-paris-91488-francois-fillon-candidatul-victorios-la-primarele-dreptei

            Așteptăm, cu interes, rezultatul alegerilor prezidențiale, din Austria, unde, probabil, candidatul de extremă dreapta,  Norbert Hofer, în vârstă de 45 de ani, de la Partidul Libertății nu va rata victoria. Poate fi îngrijorătoare această victorie, pentru viitorul Europei  dar cel puțin la fel de îngrijorătoare au fost numeroasele nereguli provocate de stânga austriacă , la alegerile, din mai a.c., ceea ce a dus al repetarea celui de-al doilea tur, anulat de Curtea Constituțională a Austriei!

Vor urma alegerile din Germania și chiar dacă Angela Merkel, rămâne principala favorită,  pentru funcția de cancelar, este clar că aceasta trebuie să-și reevalueze serios politica externă, mai ales în domeniul apărării și al migrației și să deplaseze CDU serios spre dreapta, după coabitarea de decenii cu socialiștii! Este clar că AfD, Alternativa pentru Germania, partid de dreapta, își va consolida a treia poziție pe eșichierul politic german  și nu este exclus chiar să-i depășească pe socialiști!

      Pare clar că personaje jalnice ca ministrul de Externe german,  Frank-Walter Steinmeier, Ministrul Apărării, Ursula von der Leyen sau președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker-portavocea Germaniei,care s-au rățoit public , la Trump, adică la USA, nu vor avea nici un viitor în politica europeană!

      Va fi interesant, de urmărit,  ce se va întâmpla în peisajul politic românesc, unde este nevoie, ca de aer, de un partid conservator autentic! Oricât ar părea de ciudat, la ora actuală, primele trei partide românești sunt de stânga! Avem o stângă comunistă, reprezentată de PSD, o stângă neomarxistă, reprezentată de USR dar și o stângă mascată în PNL, care se afișează partid de dreapta dar propune numai măsuri de stânga, cum ar fi, Legea dării în plată, Legea conversiei datoriilor bancare, Legea cotelor de gen etc.! În plus PNL s-a compromis grav printr-o   mezalianță politică mizerabilă  cu PSD, între 2011-2014 și a pierdut și ultima urmă de onorabilitate, de pe blazonul Brătienilor! Fuziunea PNL-PSD s-a dovedit un mare eșec arătând, încă odată,  că în politică lucrurile sunt mai complexe ca în matematică adică 2+2 nu fac întotdeauna 4 ci pot să facă 5 într-o fuziune reușită dar și 3 în una nereușită !

      În calitate de susținător al lui Trump, încă din alegerile preliminare, când foarte puțini români  mizau pe șansele lui, îmi permit să avansez un pronostic: alegerile din 11 decembrie vor marca un dezastru pentru dreapta politică românească iar alegerile vor fi câștigate clar de PSD, probabil împreună cu satelitul său ALDE! Această situație politică, alături de efectul Trump, va face ca în România să se coaguleze o dreaptă autentică, până la centenarul Marii Uniri!

      România are totuși o mare șansă: nu are partide declarate, oficial și public, drept antiamericane, față de Vestul Europei unde antiamericanismul este un fel de modă sinucigașă. Acest antiamericanism  arată, de fapt, un mare complex față de americani care au salvat continentul în două războaie mondiale, i-au generat prosperitate, prin Planul Marshall ! La noi…chiar PSD-ul, urmașul Partidului comunist, se declară un mare susținător al Parteneriatului strategic cu americanii !

            Există încă destul de mult anti-trumpism dar cunoscând oportunismul românesc, cred că și acesta va dispărea , în maxim 6 luni și toți vor spune și chiar vor crede că l-au susținut și chiar l-au admirat pe Trump!! De aceea, las modestia deoparte și  consemnez un pronostic, făcut, acum vreun an și repetat cu vreo două săptămâni, înainte de alegeri, într-o dispută prietenească pe facebook:

pro-trump

 

„Retine pronosticul pe care ti l-am dat acum vreun an când nu se deciseseră nici măcar preliminariile! TRUMP NU POATE FI OPRIT! Americanii s-au săturat de „multiculturalism” și „corectitudine politică”, ca de mere acre! Scandalurile familiei Clinton vor face însă ca victoria lui să semene cu a lui Reagan, în 1980, care a câștigat 49 de state! La fel a fost diabolizat și acesta de presa „progresistă”! Era „clovnul” și „actorul ratat”, care va târî lumea în război”!

 

2 decembrie 2016                                                                     Traian Rânja

Posted in Traian Ranja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *