WhatsApp Image 2023-05-22 at 22.51.46

Clubul Conservator Iași găzduiește o întâlnire publică despre conservatorismul românesc și influența lui Edmund Burke

WhatsApp Image 2023-05-22 at 22.51.46Într-un efort de a promova ideile conservatoare și de a explora moștenirea intelectuală a filosofului Edmund Burke, Clubul Conservator Iași a organizat o importantă întâlnire publică. Evenimentul a avut loc miercuri, 23 mai a.c, la Retro Cafe din Iași, începând cu ora 17.30.

În cadrul întâlnirii, participanții au  avut ocazia să se familiarizeze cu principiile conservatorismului românesc și să descopere reperele acestui curent de gândire. Tema centrală a discuțiilor s-a concentrat asupra influenței lui Edmund Burke, unul dintre cei mai proeminenți gânditori conservatori ai istoriei. Burke a susținut ideea de „societate eternă”, evidențiind importanța valorilor și tradițiilor în menținerea stabilității societății.

Prin intermediul acestei întâlniri publice, Clubul Conservator Iași își propune să aducă în prim-plan dezbateri relevante privind conservatorismul și să ofere un spațiu de schimb de idei și opinii. Retro Cafe, gazda evenimentului, a oferit un cadru prietenos și plăcut pentru participanți, în care aceștia au putut dialoga într-un mod informațional și constructiv.

Această întâlnire publică reprezintă o oportunitate unică pentru cei interesați de politica și filosofia conservatoare de a se implica activ în discuții și de a explora mai profund valorile și principiile acestui curent de gândire. În cadru întâlnirilor bilunare, Clubul Conservator Iași așteaptă cu nerăbdare prezența tuturor celor dornici să descopere și să contribuie la dezbaterea despre conservatorismul românesc și influența lui Edmund Burke.

Evenimentul s-a anunțăt a fi un punct fierbinte pentru promovarea conservatorismului în Iași iar pe viitor va aduce împreună oameni cu idei similare, dornici să înțeleagă mai bine această filosofie politică și să contribuie la discuții relevante. Într-o perioadă în care dezbaterile privind valorile și direcția societății sunt tot mai intense, întâlnirea publică organizată de Clubul Conservator Iași a oferit un spațiu sigur și deschis în care să se discute despre conservatorismul românesc și să se exploreze influența remarcabilă a lui Edmund Burke. Printre cei care au luat cuvântul, s-a numărat și istoricul Remus Tanasă, fondatorul Russell Kirkk România.

Posted in Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *