347425628_1570027123507384_1104934184388906731_n

Parlamentari AUR-isti exclusi din Alternativa Dreapta!

Cum Ortopresedintele a monitorizat voturile senatorilor din 24/04/2023 privind inițiativa legislativă „Copilărie Fără Pornografie„(L161/2023), proiect de lege înaintat de Alternativa Dreaptă prin intermediul celor doi parlamentari, noi am fost surprinși de faptul că, doamna Senator Evdochia Aelenei nu apărea pe lista celor prezenți iar asta cred că le-a dat de gândit și membrilor AD care au avut o implicare intensă în promovarea acestui proiect.
Potrivit surselor OrtoPresedintelui (fortamoldova.ro), de-a lungul timpului, foștii parlamentari AD au strecurat mai multe „picături” în paharul AD dar una dintre picăturile care a umplut paharul a constat în participarea Sen. Evdochiei Aelenei la protestul organizat de AUR în București în data de 6 mai. La momentul respectiv, Alternativa Dreaptă își anunțase susținerea profesorilor care au ieșit în stradă pentru condiții mai bune care să le permită să performeze în domeniul educațional. Cu toate acestea, doamna senator Evdochia Aelenei s-a abătut de la linia și valorile partidului, legitimând un protest toxic.
Cum Alternativa Dreapta este un partid conservator și îi susține principiile lui Russell Kirkk probabil că, mulți membri AD se ghidează și după citatul său: „Sunt conservator. Probabil sunt de partea care pierde; de multe ori cred asta. Cu toate acestea, din cinism, prefer să pierd cu Socrate decât să câștig cu Lenin.” În traducere liberă, în cazul de față, ar fi: Prefer un drum mai greu și să păstrez moderația, adevărul și valorile care ne-au consacrat  decât să câștig alături de populiști iar în alte cazuri, alături de totalitariști.
Partidul Alternativa Dreaptă dorește să informeze opinia publică cu privire la încetarea colaborării politice cu doamna senator Evdochia Aelenei și domnul deputat Dănuţ Aelenei.
În urma deciziei de necolaborare cu partidul AUR adoptată în sedinţa Delegaţiei Permanente Naţionale a partidului şi după o evaluare riguroasă a acțiunilor și pozițiilor domnului şi doamnei Aelenei, am ajuns la concluzia că nu mai putem menține o colaborare eficientă și coerentă.
Decizia de a pune capăt colaborării a venit în mod firesc având în vedere diferenţele semnificative în ceea ce privește viziunea politică și valorile fundamentale ale partidului.
Partidul Alternativa Dreaptă își reafirmă angajamentul față de promovarea unei politici bazate pe valori conservatoare, economie de piață și stat de drept. Ne dorim să fim un partid care reprezintă interesele cetățenilor și care acționează în conformitate cu aceste interese.
În acest context, Alternativa Dreaptă va continua să lucreze alături de membrii săi și alături de alți reprezentanți politici care împărtășesc valorile și obiectivele noastre. Ne concentrăm pe consolidarea partidului și pe construirea unei viziuni politice coerente și puternice pentru a oferi o alternativă curată, decentă, profesionistă şi benefică pentru poporul român.
Posted in Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *