SUS SA AVEM INIMILE

Vă mulțumesc pentru votul dumneavostră, pentru…

01.10.2020
Dragi prieteni, simpatizanti și membri ai Alternativei Drepte IAȘI,
Vă mulțumesc pentru votul dumneavostră, pentru dăruirea și implicarea dumneavostră în strângerea semnăturilor pentru a putea candida la alegerile locale din acest an dar și în restul campaniei electorale. Au fost două luni dificile, pozele de pe paginile noastre de FB pot demonstra acest lucru, în care, membrii echipei au muncit pentru acest proiect între 8 și 16 ore zilnic.
Probabil că sunt cel mai șifonat candidat dintre toți cei care au candidat în municipiul Iași, am fost unicul partid amendat (dar puteau fi amendați și restul ccompetitorilor pentru culpe mult mai grave) iar în final am obținut și cele mai puține voturi.
De la bun început am mizat pe o creștere a prezenței la vot dar alegerile s-au desfășurat în plină pandemie și probabil că nici candidații nu au fost foarte convingători, altfel nu îmi explic o prezență de doar 27%, față de 33% în anul 2016. La o astfel de prezență de până la 30%, previziunile mele erau de 5-10 voturi pentru fiecare secție de votare iar lucrul acesta l-am regăsit în multe secții de votare iar în altele nu. Dar neavând oameni în secțiile de votare nu știu dacă voturile au fost fraudate (deși la aceeasi școală dar în sectii de votare diferite am gasit rezultate mult diferite-dar și asta ar fi posibil) ori cei care au promis că ne vor vota și-au făcut calcule mai “pragmatice”, privind „votul util” sau nu au fost prea onești cu noi dar, de fapt, nu au fost onești cu ei.
Oricum, la o prezență redusă și fără să te organizezi după un modelul Partidului Comunist, calculele erau sub pragul electoral, doar la o prezență mai ridicată lucrurile se schimbau semnificativ iar atunci chiar avea sens să cerem și renumărarea voturilor în multe secții de votare.
În fine, știam din exeperiența de data trecută și din experianța acumulată până în prezent cum acționează fiecare partid clasic (prin mass-media fac apel pentru prezență la vot dar în același timp își trimit membri pentru a demoraliza și descuraja prezența) și, chiar la începutul campaniei am recunoscut cu mare ușurință mesajele demoralizatoare lansate de membrii partidelor clasice, iar eu am spus adevărul iar astazi se vede clar că le-am devoalat minciunile dar, cu toate acestea se pare că a fost insuficient.
Vă mulțumesc și vă promit că, pe cât îmi stă în putință o să promovez în continuare principiile dreptei și conservatorismul, democrația, adevărul, libertatea de exprimare, statul de drept, astfel încât măreția comunitații ieșene și a națiunii române să se bazeze pe adevăr, pe frumos și sublim, pe morala creștină, pe lucruri verificate în timp, nu pe utopii și minciuni ușor de demontat.
Cu sinceritate,
Cristian Cernescu
Posted in Cristian Cernescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *