brave new world

Manifestul Ida Auken – alt manifest socialist

„Bine ați venit în anul 2030. Nu dețin nimic. Nu dețin o mașină. Nu dețin o casă. Nu dețin aparate sau haine. Tot ceea ce consideram în trecut un #produs a devenit acum un #serviciu: transport, cazare, mâncare și toate lucrurile de care avem nevoie în viața noastră de zi cu zi.

>>> #Transport. Nu mai avea nici un sens să deținem mașini, când putem apela la vehicule fără șofer.

>>> #Cazare. Banii de chirie îi câștig subînchiriind spațiul în care trăiesc (sau o parte din el) atunci când nu am nevoie de el (sunt la muncă sau plecat din oraș).

>>> #Mâncare. Uneori am chef să gătesc. Echipamentul necesar este livrat în câteva minute. De când transportul e gratuit, nu mai are sens să ții în casă ustensile de bucătărie. Le închiriezi când ai nevoie de ele.

>>> #Cumpărături. S-au transformat în alegerea lucrurilor de folosit, pe care le închiriez. Uneori aleg eu, alteori vreau ca algoritmul să o facă pentru mine.

Toate astea au făcut posibilă #economia #circulară. Când produsele devin servicii, nimeni nu mai e interesat de obiecte care nu țin mult. Totul e gândit să fie durabil, reparabil și reciclabil. Folosim energie curată și metode de producție curate. Nimeni nu îndrăznește să se atingă de ariile naturale protejate, pentru că suntem toți conștienți de valoarea lor în calitatea vieții noastre. În orașe sunt spații verzi, plante și arbori peste tot.

De când AI și roboții au preluat o mare parte din munca noastră, avem timp să mâncăm bine, să dormim bine și să petrecem timp cu alți oameni. Avem mai mult #timp de gândire, de creare și de dezvoltare.

#Viața noastră este mult mai bună decât cea de acum zece ani, când devenise atât de clar că nu puteam continua cu același model de creștere, care generase boli ale stilului de viață, schimbări climatice, criza refugiaților, degradarea mediului, orașe congestionate, poluarea apei, poluarea aerului, tulburări sociale și șomaj.”
___

Acest scenariu a fost publicat de World Economic Forum în 2016. Era semnat de Ida Auken, membru al parlamentului danez. De reamintit că, Ida Auken face parte din Partidul Social Liberal Danez iar până în 2014 a fost membru al Partidului Socialist.

PS: nu aș fi gasit acest manifest fără ajutorul socialistei Oana Bogdan- membră a alianței USR+ PLUS

https://www.weforum.org/agenda/2016/11/shopping-i-can-t-really-remember-what-that-is/?fbclid=IwAR3l50B0XFEMCfvS5448Cq7L6o7g_fNqW4gbKwk_qk1ixUJJ2kUVl5HPHNM 

 

Citește și:

http://www.fortamoldova.ro/traian-ranja/De+la+marxism-leninism+la+neomarxism%2C++marxism+cultural+%C8%99i+corectitudine+politic%C4%83 

 

Curcubeul şi scoala de la Frankfurt

 

Posted in Cristian Cernescu, Doctrină and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *