sursa foto: bzi.ro

Modernizaţi şi trecerile la nivel cu calea ferată!

Domnule Preşedinte al Consiliului Judeţean Iasi,
Doamnelor şi domnilor consilieri judeţeni ai Judeţului Iaşi,

20160719_151040Judeţul Iasi are o infrastructură rutiera extrem de precară. În afară de drumul E583 şi de câteva drumuri reabilitate recent, judeţul Iaşi are parte de drumuri foarte proaste. Doamnelor şi domnilor consilieri jueţeni, drumurile bune ne oferă un anumit grad de siguranşă, ne scuteşte să ducem autoturismele foarte des la service, putem să valorificam timpul altfel, avem senzatia că distanţa parcursa este mai mică- prin simplu fapt că pe un drum bun putem parcurge o distanţă mai mare într-o perioadă de timp mai scurtă, şi oferim posibilitatea dezvoltării economice a localităţilor cu acces la un drum mai bun.

belcesti

graphic1Să revenim totuşi la capitolul siguranţă. Nu am făcut un recensământ, dar în judeţul Iaşi- judeţ european, în mileniul III, la trecerile la nivel cu calea ferată înca mai sunt doar indicatoare, nu vorbim de bariere, semnale luminoase şi sonore sau traverse de cauciucate. Sunt treceri care nu au măcar semnale sonore şi luminoase, un minim necesar pentru siguranţa şoferilor şi nu numai.

 

Ex: La intrare în comuna Belceşti, exista o asemenea trecere la nivel cale ferata care, deşi este semnalizată doar cu indicatorele STOP si Crucea Sfântului Andrei, vizibilitatea este foarte redusă iar probabilitatea unui accident chiar dacă te asiguri rămâne ridicată.
https://www.google.ro/…/data=!3m7!1e1!3m5!1sR1O_qoNN7pOJsK7…

În acest sens, vă rog să luaţi în considerare cele menţionate de mine şi să cuprindeţi pe lista de priorităţi a judeţului Iaşi, modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată astfel încât să creştem gradul de siguranţa a celor ce trec prin aceste zone.

Vă mulţumesc!

Cristian Cernescu

 

Posted in Cristian Cernescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *