ion-ratiu-citat1

Zece porunci de la Ion Raţiu

Cele 10 porunci ale exilului romanesc, citite de Ion Ratiu in 1984 la Geneva, la primul Congres al Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi (UMRL):

ion-ratiu11. Fii mandru ca esti roman.
Afirma-te intotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil, vechi. Civilizatia are radacini adanci in pamantul tarii noastre.

2. Afirma-ti dragostea pentru patrie de cate ori ai ocazia. Nu pentru ca esti sovin, ci pentru ca doresti sa servesti pe cei ramasi acasa.

3. Apara drepturile poporului roman in totalitatea lui: nu regateni, transilvaneni, basarabeni, banateni, timoceni, aromani, sau megleniti. Toti suntem romani.

4. Ajuta-ti compatriotii: din mai putinul ce ai, da-ti tainul; nu-l precupeti.

5. Sustine institutii romanesti din diaspora oricat de modeste si imperfecte ar fi.

6. Nu critica niciodata, nici macar „prieteneste“, pe romanul care se straduieste sa apere sau sa promoveze cauza nationala. Fa tu mai bine.

7. Nu aduce nici o critica, nici macar „constructiva“ semenului tau care lupta. Critica ta sa se afirme prin fapta; facand mai mult si mai bine decat face el.

8. Fii totdeauna constient ca gelozia, invidia si calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat si slab care nu mai are nici tara si nici pozitie in societate. Nu te lasa prada acestor sentimente inferioare.

9. Opune-te numai celor care guverneaza la Bucuresti pentru ca ei siluiesc vointa poporului roman. Opozitia fata de eforturile altor patrioti romani este irosire de energie.

10. Fa ceva pozitiv pentru tara ta, pentru tara din care te tragi si pentru compatriotii tai, oricat de modest sau neinsemnat; dar fa-o in fiecare zi

Posted in Cristian Cernescu, Doctrină, Traian Ranja.

3 Comments

  1. „Voi lupta pana la…..”
    Un slogan parsiv iudeomasonic pentru manipulare si spalare pe creier tipic occidentului apostat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *