stefan_01

#VremVotElectronic

#VotElectronic

VREM VOT ELECTRONIC, ÎN ROMÂNIA, LA TOATE ALEGERILE!        

     Votul electronic este singura soluție radicală și corectă pentru a preîntâmpina absenteismul cronic, de la vot, pentru un electorat tot mai dezamăgit de clasa politică actuală!

  • Numai așa vor putea vota compatrioții noștri din diaspora și  vom putea reduce costurile pentru organizarea alegerilor în străinătate!
  • Numai așa putem stimula participarea la vot, a electoratului tânăr și educat, pentru a produce o reformă adevărată în rândul clasei politice!
  • Numai așa ne conectăm țara la tehnologia secolului 21, vom putea decongestiona secțiile de votare și vom putea accelera numărarea voturilor din diaspora!          

 Parlamentul European a luat deja  în discuție votul electronic. Asta în condițiile în care 80 de milioane de europeni trăiesc în alte țări decât cea de origine și prea puțini (5%) votează.           

  Sistemul funcționează deja, de exemplu, în Franța și Estonia unde 2,5 milioane de cetățeni aflați în străinătate au putut să voteze fără deplasări de zeci sau sute de kilometri.

„Trebuie înlăturate dubiile vizavi de furt de identitate, vot multiplu, secretul votului și integritatea votului. Există o serie de proceduri implementate care garantează respectul votului, cum ar fi cardul național de identitate în Estonia, sau parole unice în Franța.

Există proceduri care verifică corectitudinea votului și integritatea rezultatului, cum ar fi codul de returnare”, a spus expertul Jordi Barrat Esteve.      

       Votul la distanţă, prin intermediul sistemelor electronice, ar putea fi introdus în Republica Moldova deja la următoarele alegeri parlamentare.Cercetarea a fost realizată cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Potrivit experţilor, implementarea conceptului ar permite alegătorilor fie de peste hotare, fie imobilizaţi, care nu se pot prezenta la birourile electorale în ziua alegerilor, să-şi exercite dreptul la vot. Expertii au mai spus că votul electronic va reprezenta o opţiune auxiliară pentru sistemul tradiţional de vot. Votul la distanţă va creşte accesibilitatea proceselor electorale, va reduce costurile pentru organizarea alegerilor în străinătate şi va creşte rata de participare a cetăţenilor Republicii Moldova care trăiesc în străinătate, a tinerilor şi a persoanelor cu cerinţe speciale.

Parlamentul din Sofia a dat undă verde votului electronic de la distanţă, după ce la referendumul din 25 octombrie anul trecut 69% dintre participanţi s-au declarat în favoarea acestui demers. Astfel, vor putea lua parte la procesul electoral şi cei 2 milioane de bulgari plecaţi în străinătate, însă se estimează că va fi o durată lungă până când un sistem electronic va fi elaborat, astfel încât securitatea votului să poată fi garantată.

Dacă francezii, estonienii, bulgarii și moldovenii pot sau vor putea vota electronic, noi, care avem 4 milioane de români în străinătate, ce mai așteptăm?

Nu este clar că cele două partide ale fostului USL, care domină spectrul politic, adică PSD și PNL împreună cu sateliții lor blochează, în mod deliberat,  orice încercare de reformă electorală pentru a evita, cu orice preț, înlocuirea actualei clase politice grav și iremediabil compromise?

  • Semnează petiția noastră și susține, prin semnătura ta, votul electronic!
  • Scrie-i parlamentarului tău și condiționează-ți votul, la viitoarele alegeri, de susținerea votului electronic! Numai așa putem cere tuturor partidelor politice un angajament ferm privind adoptarea votului electronic!

21.07.2016                                                                                                                                                     PARTIDUL FORȚA MOLDOVA

https://www.petitieonline.com/votelectronic

#VremVotElectronic #VotElectronic #MoldovaVreaVotElectronic #DiasporaVreaVotElectronic

Posted in Cristian Cernescu, Petiţii, Traian Ranja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *