16442830_1537218816291832_1486982182_o

MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ-Scrisoare adresată premierului D. Cioloș

Către Guvernul României,

Domnului Prim-ministru Dacian Cioloș,

Stimate domnule Prim-ministru,

Noi, moldovenii, am privit cu legitimă speranță, schimbarea sub presiunea străzii, a Guvernului corupt și incompetent condus de Victor Ponta și destrămarea USL cea mai nocivă, mai mincinoasă și mai coruptă alianță politică, care a condus vreodată România.

Am crezut că, în sfârșit, Moldova, cea mai săracă regiune a României și cea mai neglijată de toate Guvernele din ultimul sfert de veac, se va afla în atenția Guvernului Cioloș iar investițiile sale capitale, adică Autostrada Iași- Tg.Mureș, Spitalul Regional de Urgență și Aeroportul Internațional Iași vor fi finanțate cu prioritate.

Este extrem de grav că, din proiectul de buget pe 2016, lipseşte cel mai important proiect de infrastructură: Autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Cu toate că premierul Dacian Cioloş declara recent că ruta este a doua prioritate naţională a Guvernului, proiectul nici măcar nu există în bugetul Ministerului Transporturilor. În mod curios, autostrada nu apare nici pentru finanţarea revizuirii studiului de fezabilitate, deşi în master planul de transport naţional acesta este prevăzut pentru anul 2016. Din acest punct de vedere reiese că nici primul tronson al autostrăzii (Iaşi – Târgu Neamţ) nu va fi realizat până în 2020. Iaşul și Moldova nu stau bine nici la capitolul infrastructurii aeriene. Singurele aeroporturi nominalizate în buget sunt din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara.

Vă reiterăm, mai jos, motivele principale, pentru care Autostrada Iași-Tg. Mureș este vitală pentru Iași, pentru Moldova și pentru țară:

DE CE VREM AUTOSTRADĂ?

1.    Fiindcă peste numai trei ani vom sarbători un veac de la „Marea Unire”! Unirea nu poate fi  considerată desavarsită fără  o cale de acces rapidă, care să traverseze Carpații și să  lege Moldova de Ardeal.

2.    Fiindcă Moldova este parte a Romaniei și parte a Europei iar Europa este in Vest!

3.    Fiindcă prelungirea Autostrazii Iasi-Tg. Mures, catre Chișinău, va facilita integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeană si ne vom uni, cu frații nostri, de peste Prut,  in Europa.

4.    Fiindcă ne vom vedea, mai des, copiii si nepoții, care lucrează si/sau invață în străinătate!

5.    Fiindcă dorim sa vizităm Occidentul, cu autoturismul propriu  si vrem sa facem doar 5-6 ore pana la granița de Vest, in condiții de siguranță si nu 10-12 ore, pe șosele, inguste, desfundate si supraaglomerate, ca pană acum!

6.    Fiindcă dupa aproape un veac de la Marea Unire,  Moldova rămâne provincia cea mai saracăa României  iar dezvoltarea infrastructurii crează locuri de munca și oportunități de afaceri.

7.    Fiindcă dorim ca tinerii să lucreze acasă, deci trebuie sa aducem rapid, in Moldova, utilaje si tehnologii moderne, din Occident;

8.    Fiindcă Autostrada inseamnă revigorarea turismului, in Moldova;

9.    Fiindcă Autostrada inseamna mai multi bani europeni, in Moldova, pentru aductiuni de apa si canalizare iar iar Asfaltul, Banii si Canalizarea reprezintă A, B.C-ul civilizației, mai ales intr-o zona preponderent rurala.

10. Fiindcă Autostrada inseamnă modernizarea Moldovei și conectarea ei la propsperitate si civilizație!

Domnule Prim-ministru, vă cerem, în numele zecilor de mii de ieșeni, mulți dintre ei tineri studenți din Moldova, care au cerut în stradă  schimbarea guvernului Ponta și datorită faptului că   nu mai vor  nu mai vor să emigreze ci vor să lucreze acasă, să introduceți Autostrada Iași- Tg. Mureș în proiectul de buget, pe anul 2016, pentru a începe finanțarea! Tinerii au scandat scandat, în Piața Unirii: ”România-i țara mea și vreau să muncesc în ea”!        

     Domnule Prim-ministru, centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie să   ne găsească fără Autostradă între Moldova și Ardeal!   MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ!  

Iași, 7 decembrie 2015

Cristian Cernescu, Eugen Benea, Traian Rânja

#MoldovaVreaAutostrada #AutostradaPentruMoldova

https://www.petitieonline.com/moldova_vrea_autostrad-scrisoare_adresat_premierului_d_ciolo 

Posted in Cristian Cernescu, Petiţii, Traian Ranja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *