Descrierea siglei Forţa Moldova

contact-logoCerbul – cerbul este simbolul universal pozitiv al vieţii, înţelepciunii şi al virilităţii.

Din cauza coarnelor sale ramificate, semănând cu nişte ramuri, el a fost comparat de multe culturi cu Pomul vieţii. Faptul că cerbul îşi reînnoieşte anual coarnele, el este sinonim cu regenerarea şi renaşterea, iar Partidul Forţa Moldova îşi doreşte reformarea clasei politice cu oameni competenţi şi cinstiţi care să militeze pentru un stat minimal, suplu şi eficient.

Prin forma şi înalţimea lor, coarnele pot fi identificate cu razele soarelui.

În credinţa celtică, cerbul a condus sufletele prin întuneric şi a fost emblema zeilor razboinicilor şi vanatorilor. În Scandinavia, cei patru cerbi de la Yggdrasil reprezintă cele patru puncte cardinale.
Cerbul este considerat sacru pentru Artemis (Diana), zeiţa vanatorii în credinţa greco-romană, şi simboliza viaţa.

În credinţa creştină, cerbul simbolizează puritate, solitudine.
Samanii se imbraca deseori ca cerbii, sperand ca vor primi întelepciunea animalului. La fel şi în budism, cerbul auriu reprezintă ştiinţa.

Cerbul de pe sigla partidului Forţa Moldova este orientat cu faţa spre dreapta tocmai pentru că partidul are o orientare de dreapta, cu o doctrină liberal-conservatoare, bazată pe principii tradiţional creştine şi valori comunitare.

Culoarea

Culoarea albastră folosită pe fundalul siglei are şi aceasta o semnificaţie pozitivă şi o regăsim pe cerul senin, în apele limpezi iar Domnul Iisus este şi el reprezentat în veşminte albastre.

„Albastrul, simbolul adevarului şi al veşniciei lui Dumnezeu va ramane întotdeauna simbolul nemuririi omenesti” ( P.Portal )

G. Heinz-Mohr numeste albastrul „culoarea cea mai adancă şi cea mai imaterială, mediul ideal al adevărului, transparenţa vidului care va veni: în aer, în apă, în cristal şi in diamant. De aceea albastrul este culoarea bolţii cereşti.” 

Posted in Cristian Cernescu, Doctrină, Simona Iusca, Traian Ranja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *