11964541

De ce un proiect politic conservator?

În peisajul politic românesc, este nevoie, ca de aer, de un partid conservator, autentic de dreapta şi acesta va apărea în acest an prin alianţe politice şi fuziuni ale unor partide mici dar cu principii sănătoase, care nu au participat la jaful generalizat al ţării! Aceste mici pârâiașe conservatoare, adunate astăzi, în jurul unor valori comune, au toate șansele să se transforme într-un fluviu uriaș, care să mature rămășițele comunismului, din România!
Oricât ar părea de ciudat, la ora actuală, primele trei partide românești sunt de stânga! Avem o stângă comunistă şi mafiotă, reprezentată de PSD, o stângă neomarxistă, reprezentată de USR, care promovează valori străine neamului românesc dar și o stângă mascată în PNL, care se afișează partid de dreapta dar propune numai măsuri de stânga, cum ar fi, Legea dării în plată, Legea conversiei datoriilor bancare, Legea cotelor de gen, Legea plafonării dobânzilor sau Legea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu, în mediul privat, o intruziune inadmisibilă a statului, în relația dintre angajat și patron, etc.! În plus, PNL s-a compromis grav printr-o mezalianță politică mizerabilă cu PSD, între 2011-2014 și a pierdut și ultima urmă de onorabilitate, de pe blazonul Brătienilor! Fuziunea PNL-PDL s-a dovedit un mare eșec arătând, încă odată, că în politică lucrurile sunt mai complexe ca în matematică adică 2+2 nu fac întotdeauna 4 ci pot să facă 5 într-o fuziune reușită dar și 3 în una nereușită !
Agenda LGBT, anti-creştinismul, emigraţia, „neo-marxismul”, „corectitudinea politică” sunt singurele valori, care contează pentru USR! Şi colac peste pupăză şi noul şi mult aşteptatul partid al lui Cioloş, RO+, este tot de stânga și la fel ca USR se complace în promiscuitate doctrinară sperând să pescuiască voturi din partea dreaptă a spectrului politic şi aşa suficient de fragmentat! Aceste partide USR şi RO+(MRÎ sau +PLUS) ridică ipocrizia la rang de virtute adică semnalizează dreapta dar o iau voios spre stânga susţinînd emigraţia musulmană, Agenda LGBT, cotele de gen, educația de gen pentru părinți și copii, „corectitudinea politică” şi alte bazagonii neo-marxiste, cuprinse în Raportul Estrela și/sau Convenția de la Istanbull ratificată hoțește de ParlamentulRomâniei!
Mai mult, noile dezvăluiri despre „noul” partid al lui „Cioloș” ne arată că deși niciodată Securitatea nu și-a depus toate ouăle în același coș ci și le-a împărțit generos prin toate partidele, totuși când auzi de trecutul „patriotic” PUNR-ist și „vătrist” al liderului și îți aduci aminte de penibila huiduială pe care tinerii„vătrașii” români i-au aplicat-o martirului meamului românesc, Corneliu Coposu, la 1 Decembrie 1990, la Alba Iulia, întinând Ziua națională a României, îți dai sema că în acel partid nășit de „puișorii ”Securității nu sunt doar câteva ouă banale de găină ci ditamai oul de dinosaur securist! Partidul lui Cioloș este cu totul special
A apărut diversiunea securistă: PSD-PARTID CONSERVATOR!
Eu nu consider PSD un partid conservator ci un partid bolşevic, mafiot și ipocrit care a confiscat valorile conservatoare creștinism, patrie, familie tocmai datorită ambiguităţii doctrinare a celorlalte partide! Tocmai aici trebuie loviţi, PSD-iştii, căci sunt extrem de ipocriţi: În ţară, spun că susţin valori conservatoare iar europarlamentarii lor susţin, la Bruxeles, toate aberaţiile agendei LGBT!
Dancila e prezentată drept o persoana religioasa, foarte, foarte, credincioasa, exact ceea ce avem cu totii nevoie. Vreau doar sa scot cateva puncte din Raportul Estrela, pe care mandra romanca verde si credincioasa, Dancilă, l-a votat in PE: liberalizarea totala a avortului; avort si contraceptie gratuite pentru adolescenti, fara obligativitatea anuntarii parintilor; legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene; permiterea avortului si a serviciilor conexe in clinicile si spitalele administrate de culte religioase; avortul si contraceptia, precum si operațiile de schimbare de sex, trebuie asigurate din bani publici.
Oare nu i-a spus ea „sciaticului” Juncker că PSD-ul nu susține Referenedumul pentru căsătoria normal între un bărbat și o femeie? Și s-a ținut de cuvânt! PSD-ul nu a sprijinit Referendumul! Votanții de la Referendum, câți au fost, nu au fost din Vaslui sau Teleorman, fiefuri PSD-iste ci din județe bogate din Ardeal și Bucovina sau din Diaspora! A fost un electorat educat, un electorat conservator, care poate deveni electoratul nostru!
Vreti sa scăpăm de PSD? Asta trebuie spus votantilor lor: ce a facut doamna premier, chiar daca unora le convine de minune. Si femeie, si de acord cu Estrela și mai nou anti-NATO, „alianță pe care vrea s-o descurajeze”, mai rar asa noroc pe capul progresistilor romani. Ați văzut cu toții comportarea slugarnică a lui Dan Barna sau Dacian Cioloș, la întâlnirile cu Veorica Dăncilă!
Avem de luptat pe două fronturi: pe de o parte o stângă bolșevică și mafiotă, reprezentată de PSD, iar de cealaltă parte o stângă neo-marxistă reprezentată de USR și RO+!
Acum vreo trei decenii,Corneliu Coposu, un mare vizionar politic ne spunea că ”drama acestui popor ar fi să aleagă peste vreo două trei decenii între câteva facțiuni ale fostului PSD, de fapt ale fostului PCR”! Suntem exact în această paradigmă istorică! Ni se inoculează zilnic printr-o presă main-stream, de stânga, ideeea perversă că nu putem allege decât între cancerul bolșevic și SIDA neo-marxistă! Dacă nu votezi PSD-ul înseamnă că ești cu Soros iar dacă nu votezi USR-iștii sau ciolofanii înseamnă că ești cu Putin! Am spus presă de stânga? Vai ce greșeală de exprimare, ce pleonasm am comis! De fapt, toată presa main-stream românească, toate televiziunile de știri sunt de stânga! De aceea marea lor grijă este acum de a controla presa alternativă, adică rețelele de socializare care pe lângă mult gunoi mediatic mai produc și adevăruri politice incomode pentru stânga occidental! Sub pretextul combaterii „fake-news” adică a știrilor false și a „hate speech” adică a discursului urii ei încearcă să cenzureze NET-ul, spatial libertății totale.Nu mai poți spune vreun adevăr politic incomod, pentru establishmentul politic actual fără a fi etichetat în fel și chip! Nu poți aminti despre dezastrul terrorist produs în Europa de emigrația musulmană, încurajată de socialiștii europeni fără a fi etichetat drept „islamofob”, nu mai poți spune că în România, conform tradițiilor noastre, Făt Frumos se însoară cu Ileana Cosânzeana și nicidecum cu Zmeul Zmeilor iar Ileana Cosânzeana n-ar trebui să se mărite cu Muma Pădurii că imediat ești etichetat drept „homofob”, misogin și „retrograd”! Nu mai poți avea concepții democratice de dreapta, absolut normale acum câteva decenii, fără a fi etichetat drept „fascist” sau „legionar”, căci acum orice concepție politică care se află la dreapta extremei stângi este etichetată „fascism” sau „nazism”! Nimeni nu tine cont că fascismul sau nazismul, care stabileau dominația statului asupra individului erau ele însele doctrine totalitare de stânga, apropiate de communism, adică fără nici o legătură cu conservatorismul! Nu degeaba ne spunea Winston Churchill, cu vreo șase decenii în urmă că „fasciștii viitorului se vor numi antifasciști”! este sufficient să vezi terorismul de extrema stângă, practicat de organizațiile „Antifa”, din occident, terrorism tolerat și chiar încurajat discret de autorități.
De altfel, retorica neo-marxistă ne trezește îngrijorări legitime! „Oameni noi în politică” Nu oameni onești, nu oameni capabili! Noutatea este singura garanție a calității umane! Cine a mai vrut să construiască „omul nou”? Naziștii și comuniștii! Ceaușescu ne-a vorbit la n-șpe Congrese despre „omul nou”, constructor al socialismului! Cum să nu ne îngrijoreze aceste noi experimente neo-marxiste de inginerie socială?
Se spune deseori -și cu destul temei- că un conservatorism românesc ar fi lipsit de noimă, pentru că noi, spre deosebire de occident, nu prea am avea ce conserva: nu avem nici tradiția instituțională, nici eficiența economică, nici mecanismul bine reglat al drepturilor și libertăților și a sistemului juridic care le asigură echilibrul, nici civilitatea și virtutea comunitară dobândite de-a lungul timpului de națiunile vestului şi pe care conservatorii de acolo se luptă să le păstreze.
Așa este, în privința celor de mai sus, adică a civilizației care îmbracă un popor, noi nu avem de conservat, ci avem de țesut, de construit.
Însă ceea ce încă putem conserva sunt acele virtuți primordiale, de bază și valori esențiale de care depinde însăși supraviețuirea oricărui popor și oricărei civilizații și pe care occidentul pare că a renunțat să le mai păstreze și riscă să le piardă: afirmarea propriei identități culturale, patriotismul, morala izvorâtă din creștinism și care dă armătura vieții sociale, familia, respectul față de religia care l-a (ne-a) format cultural.
Vi se pare că e puțin lucru?
Așadar, un conservatorism românesc are încă ce păstra: claritate morală, tradiție creștină și încredere adică fibra morală a acestui popor.
Restul se construiește.
Valorile noastre sunt: creștinism, patrie, familie, libertate individuală, stat minimal!
Suntem conservatori pro-occidentali, continuatori ai tradițiilor conservatoare junimiste și susținem apartenența Romaniei la NATO și Uniunea Europeană, precum si revenirea la valorile ei creștine fondatoare, descrise în Declarația de la Paris-„O Europă în care putem să credem”. Dorim revenirea Uniunii Europene la principiile părinților fondatori, bazate pe valori creștine, altoite pe valorile civilizației greco-romane!
Există speranță! Valul de conservatorism, pornit din Statele Unite, odată cu alegerea Președintelui Trump tinde să devină un adevărat „tsunami” conservator, care va mătura în curând Europa, România și chiar Occidentul! Există semnale din Polonia, din Cehia, din Ungaria, din Austria, din Italia și chiar din marea țară sud americană Brazilia, care după două decenii de communism a ales un președinte conservator, Jair Bolsonaro, discipol al marelui filozof conservator Olavo de Carvalho, alegere , care pur și simplu a făcut pe „leftisti” să înebunească!
De aceea, aceste alegeri euro-parlamentare au o încărcătură politică aparte adică sunt cruciale pentru Europa și pentru România!
De aceea, România are nevoie de o schimbare de paradigmă are nevoie de alternativă politică! De aceea, a apărut Alternativa Dreaptă, o speranță pentru români! Dumnezeu să ne-ajute!
(Iași, 24 ianuarie 2019)
Posted in Traian Ranja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *