Lansare Partidul Forta Moldova 10

Alternativa Dreptă cere alocarea banilor pentru autostrada A8

51906422_1190354587795508_6253098948454514688_n„Alternativa Dreaptă constată, că în buna tradiție PSD-istă, majoritatea parlamentară consideră că orice lege poate fi ignorată, ceea ce face ca în structura Legii Bugetului – lege neadoptată nici până la această oră ! – să fie prevăzută suma ridicolă de 9 milioane de lei dedicată de către Guvernul Dăncilă construcției Autostrăzii Unirii, A8. Cu o asemenea finanțare nu se poate construi nici măcar un kilometru de autostradă!

Amintim guvernului PSD-ALDE și opiniei publice din România, că la sfârșitul anului trecut a fost promulgată, în cadru festiv, de către Președintele Klaus Iohannis, Legea nr. 291/29.11. 2018, privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş – Autostrada Unirii. Această lege reprezintă încununarea eforturilor unor ieșeni inimoși, printre care și trei membri fondatori ai Partidului Forța Moldova – partid care face parte din platforma politică Alternativa Dreaptă – și care, începând cu anul 2013, au inițiat o campanie de strângere de semnături precum și o serie de acțiuni de sensibilizare a opiniei publice, pentru acest important proiect de infrastructură.

Având în vedere că toate amendamentele depuse, privind suplimentarea finanțării, au fost respinse, în cadrul comisiilor de specialitate de către majoritatea parlamentară PSD-ALDE, Alternativa Dreaptă cere Guvernului Dăncilă și majorității parlamentare PSD-ALDE să-și revizuiască poziția față de acest proiect de importanță națională și europeană și să adopte, în plen, amendamentele respinse privind suplimentarea bugetului pentru acest important obiectiv de investiții, iar sumele aferente să se regăsească în Legea Bugetului care urmeză să fie adoptată, sperăm, în cel mai scurt timp.

În caz contrar, Partidul Forța Moldova, Partidul M10, Asociația Civică Alternativa Dreaptă precum și celelalte entități politice componente ale Alternativei Drepte își rezervă dreptul de a acționa în instanță atat Guvernul României – pentru nerespectarea legii cât și pe Primul Ministru, Viorica Vasilica Dăncilă și pe ministrul Finanțelor, Publice Eugen Orlando Teodorovici – ambii, pentru abuz în serviciu.”

Citeşte şi:

Moldova vrea autostradă!

Posted in Comunicate, Cristian Cernescu, Traian Ranja and tagged , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *