106056927_3267157276649010_3180063860299886411_n

Bogdan Călinescu: Despre Convenția pentru Klimat

Conventia pentru climat propusa de presedintele Emmanuel Macron si alcatuita din 150 de persoane, prin tragere la sorti, a dezvaluit « propunerile » pe care le considera utile pentru « salvarea planetei ». Propunerile sunt, de fapt, obligatii. Ni se spune cum va trebui sa ne deplasam, daca sa luam masina, trenul sau avionul, cum sa ne incalzim apartamentele si casele, cum si cind sa ne spalam si ce sa mincam ! Frumos program !
Daca nu-l respectam, vom fi pedepsiti. Una dintre « propuneri » solicită instituirea unei „infracțiuni de ecocid”. O crimă definită drept „orice acțiune care a provocat daune ecologice grave prin participarea la neglijarea manifestă și semnificativă a limitelor planetare, comisă cu buna cunoaștere a consecințelor care ar rezulta din ea și care nu au putut fi ignorate”. Daca rup o crenguta, pot ajunge la inchisoare ? Daca strivesc – din greseala! – o musca sau o albina, risc o pedeapsa exemplara ? E cam vag si ingrijorator mai ales ca aceasta infractiune ar urma sa fie introdusa in dreptul francez.
Cu siguranta, Pol Pot ar fi aplicat-o! El ii omora pe cei care purtau ochelari deoarece ii considera intelectuali, burghezi. Gratie acestei infractiuni, i-ar fi omorit doar pentru ca au calcat pe iarba, chiar daca nu aveau ochelari.
Conventia propusa de Emmanuel Macron vrea o « lume noua », cea a Khmerilor Verzi!
Nu, multumesc !

 

Posted in Extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *