83089274_10218731293526941_9088463536553701360_o

BLM a strâns 1.000.000 lire pentru a lupta împotriva capitalismului și a raspândi ideologia LGBT

Organizația Black Lives Matter UK a strâns din donații pe Gofundme peste un milion de lire sterline. Organizația pare a fi, însă, foarte departe de ceea ce sugerează numele și de ceea ce cred naivii. Din descrierea pe care și-au făcut-o chiar ei pe pagina de donații, vedem că este, de fapt, o organizație ilegală anarhistă de extremă stânga ca la carte.

Astfel, după cum puteți vedea în câteva poze atașate, BLM UK declară deschis că se ghidează după angajamentul de a demola capitalismul și structurile de stat, pentru că acestea ar face rău în mod disproporționat negrilor din Marea Britanie și din întreaga lume. Folosește și termenul bine-cunoscut nouă, celor din fostele țări comuniste, de ”clasă muncitoare”, vorbește de redistribuirea averilor și se declară o mișcare ”internaționalistă”. Deja îmi sună foarte cunoscut.

Printre obiectivele asumate la rubrica ”pe ce vom cheltui banii”, este menționat clar și: ”strategii pentru abolirea Poliției”.

Tot acolo, cei de la BLM UK răspund comentariilor legate de faptul că gruparea nu este înscrisă ca ONG, invocând faptul că o structură de tip organizație de binefacere nu le-ar permite libertatea de a-și face munca politică în felul în care doresc să o facă (în ce fel doresc să o facă dacă reglementările legale pentru ONG-uri i-ar împiedica?). De asemenea, refuză să dezvăluie cine conduce gruparea: spun că liderii nu-și pot compromite securitatea în acest moment. ”Avem nevoie de încrederea voastră”, clamează anonimii beneficiari ai donațiilor. Cât de naiv să fii să donezi bani pentru așa ceva?

Profilul complet reiese dacă ne uităm și pe contul lor de Twitter. Acolo își declară îngrijorarea pentru moartea activistei BLM din Tallahassee, Florida, Oliwatoyin Salau (19 ani), afirmând că moartea unor activiști negri devine deja un pattern (în realitate, Salau a fost ucisă, împreună cu Victoria Sims, o pensionară albă cu vederi democrate, de către Aaron Glee, un recidivist care e, întâmplător, negru), cer donații pentru a plăti creatori de conținut LGBTQ+, redistribuie postări ale unora care susțin că și dacă un imigrant e infractor, chiar infractor violent, acest lucru nu poate fi folosit ca justificare pentru a-l scoate din casă sau deporta, precum și ale celor care susțin desființarea pușcăriilor. Da, chiar dacă oamenii normali la cap rămân șocați și nu știu ce se mai discută prin mediile intelectuale radicale, ultima fiță e ”prison abolition”, în care se cere desființarea închisorilor și înlocuirea cu niște bla-bla-uri utopice, ”justiție transformativă”, acțiuni în comunități, în loc să suni la 112 să suni la … vecini și, dacă aceștia nu fac față, se invocă un fel de respondenți speciali care să ajute în situațiile de crize de boli psihice (infractori pur și simplu nu mai există după ei; cei care comit crime sunt ori victimele injustiției sociale, ori oameni bolnavi). În fine, am citit un interviu dat de un astfel de activist susținător al desființării închisorilor și totul era foarte vag, mult limbaj de lemn și nicio soluție concretă și clară pentru cum să te descurci cu violatorii și criminalii.

Pe scurt, Black Lives Matter UK e o organizație secretă (refuză să-și nominalizeze organizatorii și liderii), care nu funcționează legal (nu e înregistrată nici ca ONG, nici ca partid, nu completează declarații fiscale, deși strânge bani) și care militează pentru o agendă anarhistă de extremă stânga ce include pe față demolarea capitalismului și a structurilor de stat, precum și abolirea Poliției și a închisorilor. O distopie de sorginte neo-marxistă, un ”Mad Max” înfricoșător, la care suntem poftiți să contribuim cu entuziasm. Eu încă nu mi-am pierdut uzul rațiunii și pot să recunosc o ideologie periculoasă, ca la manualul de Științe Politice. Deci nu, mulțumesc.
––-
Surse: https://www.gofundme.com/f/ukblm-fundhttps://twitter.com/ukblm

 

scris pe pagina de Facebook a doamnei Georgeta Condur

Posted in Extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *