I. PREȘEDINTE

 

traian-ranja-forta-moldova


Traian Rânja este de profesie inginer electronist, cu o experiență de 25 de ani în cercetare& dezvoltare și o experiență de 15 ani în managementul proiectelor;

În vârstă de 63 de ani este căsătorit, are doi copii și patru nepoți.

Președinte fondator și consultant în managementul proiectelor, Fundația Centrul de Consultanță în Management pentru IMM; Conducerea a peste 10 teme de cercetare&dezvoltare, omologarea și introducerea în fabricație a 6 produse noi în domeniul radiocomunicațiilor profesionale, la Institutul de cercetări Electronice, Filiala Iași; Conducerea a 6 proiecte, finanțate din fonduri europene, în domeniul Formării Profesionale Continue a Resurselor Umane, cu un buget cumulat de peste 500 000 euro.


facebook


Traian Rânja

președinte interimar, membru fondator

FORȚA MOLDOVAProiecte politice și civice:

Fost deputat PNȚCD, vicepreședinte al Comisiei de Politică Economică, Reformă, Privatizare și președinte al Grupului Parlamentar de Lucru pentru IMM, în legislatura 1996-2000; Construcția și organizarea filialei Iași a PNȚCD, în calitate de vicepreședinte, între 1990-2001, construcția și organizarea filialei Iași a Forței Civice, în calitate de vicepreședinte, între 2012-2014, inclusiv participarea activă la campaniile electorale din 1990, 1992, 1996, 2000, 2012, 2014; Organizarea și participarea activă în calitate de voluntar ieșean a campaniei electorale a Monicăi Macovei, turul I, în Iași și participarea activă la campania anti Ponta și pro Iohannis, la turul II; Participarea activă la toate acțiunile publice organizate în favoarea Unirii Basarabiei cu „Patria Mamă” și anume „Marea Adunare Națională de la Chișinău” din 5 iulie 2015, „Podul de Flori” din 11 iulie 2015 etc. și organizarea manifestărilor de la Bârnova, „La mormîntul lui Ion Inculeț”, prilejuite de ”Ziua Basarabiei”, din 2014 și 2015; Organizarea de simpozioane, prilejuite de „9 mai-Ziua Europei” în anii 2013, 2014 și 2015; Participarea activă la toate acțiunile de protest îndreptate împotriva tăierii samavolnice a teilor, de către Primăria Iași; Organizarea mitingurilor de comemorare a Revoluției Române, din 14 decembrie 2014 și a mitingurilor de protest împotriva corupției și pentru limitarea imunității parlamentare din martie și iunie 2015; Participarea activă la toate acțiunile de protest, generate de tragedia de la „Colectiv” din noiembrie 2015; Organizarea și participarea activă la acțiuni de sensibilizare a opiniei publice , a Guvernului României, a Președintelui României și a autorităților publice locale, începînd cu strângerea de semnături din 2013, privind importanța proiectului ”Autostradă pentru Moldova”.

 

II. MEMBRII FONDATORI

 

cristian-cernescu-forta-moldova


Cristian Cernescu, de profesie economist, cu experienta in urmatoarele domenii: asigurari, imobiliare, retail, agricultura şi construcţii. Este absolvent al Facultatii de Economie şi Administrarea Afacerilor specializarea Relaţii Economice Internaţionale şi Master Management Comercial din cadrul Univ. Al. I. Cuza Iaşi.

Cristian Cernescu are vârsta de 32 ani, este căsătorit şi are o fetiţă în vârstă de 4 ani.


facebook-icon


Cristian Cernescu

membru fondator

FORȚA MOLDOVAProiecte civice şi politice:

A fost presedinte BPL Forta Civica Iaşi şi a participat la campaniile electorale de la europarlamentare, unde, împreună cu o echipa excelentă, a obţinut un scor de 15,3% din voturi pe municipiul Iaşi. La alegerile prezidenţiale a participat ca şi voluntar în campania candidatului Monica Macovei, alaturi de alţi colegi din Forţa Civică. Împreuna au reuşit să obţină, din totalul voturilor 10,27% din voturile pe municipiul Iaşi şi 6,05% pe tot judeţul.

A iniţiat şi lansat diverse programe, precum: “Consultanţă gratuită privind conflictele între proprietari şi asociaţiile de proprietari”, “Curs de comunicare prin intermediul limbajului non-verbal”, “Şcoala poltică”- proiect educaţional al tinerilor ce doresc să activeze într-o organizaţie politică, iniţiatorul aplicaţiei REPARA. Participant activ în campania MOLDOVA VREA AUTOSTRADA prin strangere de semnături, crearea unui logo, petiţii înaintate Guvernului şi Preşedenţiei României. Organizator al mitingurilor de protest: împotriva deciziilor APDRP din septembrie 2013, atunci 3000 de fermieri nu au obţinut finanţare europeană; împotriva introducerii accizei de 7eurocenţi; comemorarea Revoluţiei Române din 14 decembrie 2014; împotriva corupţiei şi limitarea imunităţii parlamentare din martie şi iunie 2015. Participant activ la acţiunile de protest împotriva tăieri teilor de pe bulevardul Ştefan Cel Mare şi Sfânt, participant activ al acţiunilor pentru Unirea Basarabiei cu „Patria Mama”- evenimentul Podul de Flori din 11 iulie 2015, dar şi la toate acţiunile de protest generate de tragicul eveniment de la #Colectiv din noiembrie 2015.

 

III. SECRETAR GENERAL

 

marius-pintilie-forta-moldova


Marius Pintilie, are 32 de ani, licențiat în Istorie-Geografie (promoția 2007) și lucrează de aproximativ 6 ani, într-o companie multinațională din Iași.


facebook-icon


Marius Pintilie

secretar general interimar

FORȚA MOLDOVAProiecte politice și civice:

Membru în organizația județeană Iași a Forței Civice între noiembrie 2013 – iulie 2014 inclusiv participant activ la campania pentru alegerile europarlamentare din 2014. Participant activ, în calitate de voluntar ieșean la campania electorală a Monicăi Macovei, în turul I al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, în turul II la campania anti Ponta, respectiv pro Iohannis. Participant la acțiunea de comemorare a Revoluției Române, din 14 decembrie 2014. Participant la Podul de Flori de la Ungheni, din 11 iulie 2015. Participant la mitingurile de protest împotriva corupției și pentru limitarea imunității parlamentare.