DIALECTICA HEGELIANA33

Problemă-Reacție-Soluție

Problemă-Reacție-Soluție

Din nefericire, dialectica hegeliană nu este doar o modalitate de a explica modul în care istoria progresează, ci este, de asemenea, un fel de carte de joc despre cum să manipuleze masele. Și aici se află ironia, joaca de-a Dumnezeu, oameni care vor să manipuleze masele nu sunt genul de oameni care vor să ajute libertatea să se desfășoare. Prin urmare, cum poate fi folosită dialectica hegeliană  pentru a manipula masele?

DIALECTICA HEGELIANA2Filosofia lui Hegel presupune că teza, antiteza și sinteza apar în mod natural în societate. Dar utilizarea dialecticii hegeliene ca instrument de manipulare în masă implică crearea intenționată a tezei și/sau a antitezei.

După cum explică cercetătorul David Icke, dacă aveți o agendă pe care doriți să o urmăriți, să spunem, de exemplu, că este un război sau o restricție a libertăților civile sau ambele. Dar această agendă nu este ceva cu care publicul este înclinat să meargă împreună. Atunci produceți o criză sau o PROBLEMĂ, să spunem un fals atac militar sau terorist. Apoi, folosiți agenți din mass-media și din guvern pentru a stârni publicul în jurul acestei crize(REACȚIA), eventual să dă vina  pe o țintă ușoară- pe cineva din antiteză, poate un guvern străin sau poate ceva amorf de genul „comunism” sau „terorism”. În felul acesta avem teza și antiteza, avem un personaj pozitiv și unul negativ care se vor afla într-un conflict.

DIALECTICA HEGELIANA33

Soluția: Apoi, aveți aceiași oameni- agenți de influență care cer ca Guvernul/Parlamentul ori alți factori de decizie să ia măsuri pentru a contracara criza/Problema percepută și, împreună cu guvernul pe care îl oferă, să promoveze și să instituie chiar agenda pe care ați dorit să o puneți în aplicare pentru început.

Așadar, în loc să încercați să puneți în aplicare în mod direct o agendă de nepătruns și, eventual, să vă confruntați cu opoziția și controlul public, evitați toată această durere de cap prin crearea unor circumstanțe care îi fac pe oameni să strige după acțiune, să-și compromită valorile, să se opună disidenților și să accepte măsuri care ar fi fost complet inacceptabile înainte.

Important: Opozitie controlată

David Icke a pus acest lucru în termeni mai simpli, numindu-l „problemă-reacție-soluție”. Creați o problemă care declanșează o reacție din partea publicului în care solicită guvernului să ia măsuri pentru a rezolva problema iar apoi serviți soluția care ar fi fost o măsură inacceptabilă în condiții normale. „Tu” în toate acestea nu ește oricine, desigur. Este cineva cu putere și influență. Și nu e vorba doar de o singură persoană, ci de un grup de oameni. Este nevoie de coordonarea resurselor guvernamentale, corporative și media pentru a manipula în felul acesta masele.

Sper că niciunul dintre cititorii noștri nu este suficient de malefic pentru a dori să manipuleze masele în felul acesta. Să folosești masele de oameni în felul acesta este precum joaca de-a Dumnezeu iar pentru că suntem doar oameni putem spune că e un joc luciferic, un joc pe care îl practică socialiștii, oamenii de stânga.

Citește și:

https://www.fortamoldova.ro/doctrina/fereastra-overton-inginerie-sociala

 

Posted in Doctrină and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *