12894438_468111023380010_1332176940_o

PROCLAMAȚIA PENTRU MOLDOVA

Partidul „FORȚA MOLDOVA” s-a născut, ca idee după marile demonstrații din noiembrie 2015, concretizându-se prin începerea demersurilor legale în Ajunul Crăciunului, dintr-o necesitate politică dar și dintr-o necesitate istorică!

12894438_468111023380010_1332176940_oSe dă citire „Proclamației către Moldova”

  1. Partidul „FORȚA MOLDOVA” este necesar, din punct de vedere politic, deoarece societatea românească s-a săturat de o clasă politică coruptă și incompetentă și dorește o reformă politică profundă adică o adevărată schimbare de paradigmă politică! Cele două partide componente ale fostului USL, cea mai nocivă alianță politică, care a condus vreodată România, adică PSD și PNL, s-au dovedit incapabile de reformă internă devenind un adevărat paradis al infractorilor! La fel de nocive pentru democrație s-au dovedit și cele două partide satelit ale PSD și anume UNPR și ALDE, „partide false”, care nu au participat niciodată la alegeri, fiind create prin traseim politic! Să ne amintim că aceste partide au votat cot la cot legalizarea hoției demnitarilor, în „marțea neagră” ,au folosit instituția imunității parlamentare drept pavăză, în fața justiției, pentru infractori și au compromis grav Parlamentul României, instituția fundamentală a democrației, transformându-l în „Parlamentul Rușinii Naționale”! Nu întâmplător, sutele de mii de cetățeni români, care au ieșit, în stradă, în urma tragediei de la „COLECTIV” și au obținut demisia Guvernului corupt și incompetent, condus de Victor Ponta, au scandat, în toate marile orașe ale țării, ”PSD și PNL, aceeași mizerie”! Doar partidele noi, naționale, regionale sau locale, pot constitui o speranță de reformă a clasei politice și o speranță de împrospătare și eficientizare a administrației publice.
  2. Partidul „FORȚA MOLDOVA” este necesar, din punct de vedere istoric, deoarece am constatat că după 169 de ani, de la „Mica Unire” și după aproape un veac, de la „Marea Unire”, Moldova Marelui Voievod Ștefan, Moldova lui Mihai Eminescu și Ion Creangă, Moldova lui Nicolae Iorga, George Enescu și Ștefan Luchian a devenit cea mai săracă provincie istorică a României, cea mai slab reprezentată în Guvernul României și cea mai neglijată de toate guvernele, din ultimul sfert de veac! Mai mult, decalajul economic, față de Capitală și față de celelalte provincii istorice românești, are tendința să crească! Moldova este izolată față de civilizația și prosperitatea occidentală iar „Marea Unire” nu poate fi considerată deplină fără o cale rutieră rapidă, care să traverseze Carpații, adică fără o autostradă spre Ardeal. De aceea, membrii fondatori ai Partidului „FORȚA MOLDOVA” militează, de 3 (trei) ani, pentru realizarea acestui important proiect de infrastructură și anume Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Neamț- Tg. Mureș, pornind de la strîngere de semnături, sensibilizarea opiniei publice și continuând cu pichetarea Prefecturilor, din Moldova, la votarea bugetului pe 2015!

 

10155374_966648283418827_7571012872602384921_n

Cerem „Autostradă”, alături de Măria Sa Vodă Ștefan!

Partidul „FORȚA MOLDOVA” va continua și va intensifica campania de susținere a Autostrazii Iași-Tg. Mureș și va susține și monitoriza toate investițiile publice în infrastructură, în educație și în sănătate, în toate județele Moldovei, care contribuie la sporirea gradului de prosperitate și civilizație a cetățenilor.

Partidul „FORȚA MOLDOVA” va susține descentralizarea administrativă și autonomia finaciară extinsă, adică cât mai mulți bani , aproape de cetățean! Prin transformarea în Regiune NUTS1 (major socio-economic region), Moldova va putea beneficia direct de mai mulți bani europeni, mai ales prin fondurile de coeziune. În strânsă legătură cu regionalizarea și pregătirea resurselor umane este crearea unui corp de specialiști în Managementul proiectelor, adică oameni care să aducă bani europeni pe proiecte dar mai ales să implementeze proiecte! Susținem regionalizarea, care pentru noi înseamnă o largă autonomie financiară și nicidecum autonomie teritorială!

(A)utostrada, (B)anii europeni, (C)ompetența și (C)urajul în politici publice, (C)laritatea și predictibilitatea deciziilor, (C)instea în (C)heltuirea banului public și (C)onsultarea permanentă a (C)etățeanului reprezintă (C)heia boltă a programul nostru politic și A, B, C-ul DEZVOLTĂRII MOLDOVEI!

12499607_468111090046670_2139615771_o

20 martie 2016                                                                                             

Târgu Neamț, „La Cetatea” Neamțului

Posted in Cristian Cernescu, Doctrină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *