289345275_575510963929704_8667921039821514307_n

România este un caz unic la nivelul Europei: a închis centrale fără să aibă o soluție alternativă!

România este un caz unic la nivelul Europei: a închis centrale fără să aibă o soluție alternativă!

Deși UE a suspendat „Green Deal”-ul și a dat voie din nou, cărbunelui să fie folosit pentru energie, Guvernul României a aprobat 43,2 milioane de lei pentru închiderea minelor Lonea și Lupeni.

Ecologismul exacerbat a dus la dependenţa statelor membre ale Uniunii Europene faţă de Rusia, iar cei care au refuzat să devină prizonierii Moscovei precum Polonia, au plătit amenzi colosale de până la 500.000 de euro pe zi pentru refuzul de a închide minele de cărbune.

În plin conflict ruso-ucrainean, în care subiectul dependenței energetice de gazul rusesc joacă un rol extrem de important pentru Europa, guvernul nostru iscusit insistă cu „Green Deal”-ul („Politica Verde”) în condițiile în care Germania a anunţat că va arde mai mult cărbune în încercarea de a reduce dependenţa de Rusia.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost acuzat în repetate rânduri că sabotează termocentralele pentru a putea importa energie din afara țării. România urmează să importe gaz natural lichefiat tocmai din Israel, deși există în România rezerve suficiente de cărbune.

Alternativa Dreaptă solicită Guvernului României reînceperea de urgenţă a exploatării cărbunelui şi respectarea promisiunii de angajare a 600 de persoane în termocentrale pentru a evita o criză de energie începând cu anul 2023.

Posted in Comunicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *